skjelbredmål00000322
skjelbredmål00000322

Skjelbred scoret i landslagscomebacket: – Skitmål

Trønderen tok vare på sjansen fra start da Norge slo Makedonia 2-0.

Norge-Makedonia 2-0

Norge vant 2-0 mot Makedonia hjemme på Ullevaal tirsdag kveld. I en kamp hvor Drillo prøvde ut flere nye spillere var det Per Ciljan Skjelbred og Daniel Braaten som scoret målene for Norge.

Se alle høydepunktene over

Skjelbred var endelig tilbake på landslaget og markerte seg med scoring etter bare ti minutter.

– Jeg merket at det er lenge siden jeg har spilt kamp. Vi har hatt pause lenge i Bundesliga nå. Men jeg fikk vist frem litt, så jeg håper det blir mer utover, sier han.

– Vi må ta de målene vi får. Skitmål er mål det også. Vi fikk målet på et perfekt tidspunkt der vi hadde full kontroll på kampen. Og da vi fikk enda ett på slutten så roet vi litt ned, sier han.

Drillo var ikke noe mer enn mellomfornøyd etter kampen.

– Det var veldig ujevnt. Noe var veldig bra, men noe var også veldig dårlig. Men vi kom litt ut å kjøre da vi måtte foreta bytter som man ikke hadde tenkt tidlig. Det ødela litt. Men vi har mye å jobbe med, noe av dette var veldig dårlig, sier han.

Scoret etter ti minutter
Makedonia hadde den første sjansen i kampen med et skudd som gikk like over mål. Men etter ti minutter spilte Norge seg fint rundt på høyrekanten. Et innlegg fra Tarik Elyounoussi havnet på hodet til Skjelbred som kunne stange ballen i mål.

Les også: Skjelbred tilbake fra start for Norge: – Jeg er blitt mer voksen

Wæhler skadet
Etter 35 minutter ble Kjetil Wæhler liggende etter en duell. Stopperen måtte etter hvert gi seg og byttet med Tore Reginiussen. Midtstopperen ble etter hvert til sykehus kjørt med bruddskader. Han kan dermed vente seg ett opphold fra fotballen.

To minuttter på overtid av andre omgang fikk Makedonias Ferhan Hasani ballen i mål. Scoringen ble derimot riktig avblåst for offside. Norge kunne dermed til pause med ettmålsledelse.

Makedonia startet den andre omgangen friskest. Etter 52 minutter var Hasani nok en gang farlig frempå. Denne gangen var det derimot stolpen som stod i veien for den makedonske angriperen.

Etter en time spill fikk Makedonia utvist stopperen Boban Grncarov etter at han kranglet på en frisparkavgjørelse og fikk gult kort for munnbruk.

Braaten scoret
Etter det var det Norge som var det klart beste laget. Etter 78 minutter fant Ruben Yttergård Jensen med en vakker langpasning. Angriperen tok med seg ballen på vakkert vis og banket inn 2-0 til Norge.

– Jeg er veldig fornøyd med den scoringen. Jeg synes vi spiller bra ellers. Vi får trillet litt ball og spiller på oss selvtillit. Alt i alt en god forestilling for de som kom, sier Braaten.

Se Braatens scoring nedenfor

724790

Slik startet Norge: André Hansen, Tom Høgli, Kjetil Wæhler, Kim Andre Madsen, Ruben Kristiansen, Per Ciljan Skjelbred, Ardian Gashi, Christian Grindheim, Tarik Elyounoussi ,Erik Huseklepp, Daniel Braaten.
Benken: Rune Almenning Jarstein, Sten Grytebust, Tore Reginiussen, Espen Ruud, Magnus Lekven, Ruben Yttergård Jenssen, Alexander Søderlund