Ikke enighet mellom Larsåsen og friidrettsforbundet

Tirsdagens møte mellom Norges Friidrettsforbund og stavhopperen Cathrine Larsåsen om sistnevntes sponsoravtale med et utenlandsk spillselskap ga ingen løsning.

– Larsåsen ga en orientering om innholdet i avtalen. Deretter informerte NFIF om konsekvensene dersom hun fortsetter samarbeidet med spillselskapet. Nå er det opp til henne å vurdere dette og gjøre et valg. Vi har en god dialog og jobber for en rask avklaring, sier friidrettspresident Svein Arne Hansen i en pressemelding.

Norges Friidrettsforbund ønsker ikke å la utøverne som har avtaler med utenlandske spillselskaper representere Norge i landskamper og mesterskap. De mener at det undergraver finansieringsmodellen til norsk idrett.

Ifølge TV 2 skal partene møtes på ny etter Bislett Games. Larsåsen kom til møte med friidrettsforbundet sammen med Joachim Walltin, som er leder i utøverorganisasjonen NISO.

Han er kritisk til truslene om å stenge henne ut av landslaget.

– Hun får jo ingen støtte fra friidrettsforbundet. Det forbundet indirekte gjør nå er å be henne å legge opp. Uten denne avtalen er hun nesten avhengig av støtte fra foreldrene for å kunne satse, sa Walltin. (©NTB)