POPULÆR: Malagas Isco har fått mange sportsdirektører rundt i Europa til å sikle de siste månedene.  (Foto: Jorge Guerrero/Afp)
POPULÆR: Malagas Isco har fått mange sportsdirektører rundt i Europa til å sikle de siste månedene. (Foto: Jorge Guerrero/Afp)

Stjerneskuddet får ikke spille i europeiske turneringer: –Skammelig og urettferdig

Málagas anke til Idrettens voldgiftsrett (CAS) nådde ikke frem.

I desember i fjor avgjorde UEFA at Málaga skulle utestenges fra alle europeiske klubbturneringer den kommende sesongen etter å ha slitt med økonomisk rot.

Den spanske klubben valgte derimot å anke saken til Idrettens voldgiftsrett (CAS). I anken krevde de at UEFA måtte droppe saken eller erstatte den med en ny avgjørelse som innebar en lavere straff.

Les også: Málaga utestengt fra europacupspill den kommende sesongen

Tirsdag ble det likevel kjent at CAS ikke tar anken til følge. Det betyr at klubben som i år røk ut for Borussia Dortmund i kvartfinalen av Mesterligaen ikke får spille i europeiske klubbturneringer den neste sesongen. De vil i tillegg måtte betale en bot på 300 000 euro.

Avgjørelsen faller ikke i smak hos en av klubbens største stjerner. Isco er for tiden i Israel og spiller U21-EM. Spilleren sier likevel klart ifra om hva han mener på Twitter.

– Skammelig og urettferdig at Málaga blir sett på på en helt annen måte enn andre lag når det kommer til uregelmessigheter og gjeld. De tar ifra oss det vi jobber for på feltet. Hverken fans eller spillere fortjener dette, skriver han.

Avgjørelsen ble først kjent i desember i fjor. Klubben ble straffet av UEFA for å ha slitt med store økonomiske problemer hele forrige sesong og skal hatt utestående gjeld til egne ansatte, andre klubber og til skattemyndighetene i Spania. Klubben har tidligere blitt straffet ved å ikke få utbetalt premiepengene de skulle hatt for å delta i Mesterligaen.

Malaga (Foto: JOHN THYS/Afp)
Malaga (Foto: JOHN THYS/Afp)