Emil Jonsson
Emil Jonsson

Northug-rival kan få startnekt i verdenscupen

Grunnen er at langrennsparet Emil Jönsson og Anna Haag sponses av Unibet.

Internasjonale bettingselskapers inntog i idretten har skapt en rekke konflikter i Norge. I går offentliggjorde Betsson at selskapet har inngått en avtale med John Arne Riise, til Norges Fotballforbunds store irritasjon.

– Han har satt seg selv på sidelinjen i forhold til norsk fotball. Han vet at dette er uforenlig med de verdiene, og det vi står for, sa fotballpresident Yngve Hallén til tv2.no.

Les: Riise om Halléns kritikk: – Et bevis på at han er veldig uvitende
Les også: NFF-Siem: – Nå blir Riises jubileumsmarkering en umulighet

Til kamp mot bettingselskaper
Riise er ikke den første som har falt for fristelsen med å inngå avtaler med forskjellige spillselskap. Stavhopperen Cathrine Larsåsen og Mats Zuccarello Aasen er andre profilerte norske utøvere som har private avtaler med utenlandske spillselskap.

Det vil det internasjonale skiforbundet få en slutt på. På en konferanse i Dubrovnik ble sponsorspørsmål heftig debattert. FIS kom frem til at bettingselskaper får lov til å sponse arrangementer. Bettingselskaper får derimot ikke lov til å sponse enkeltutøvere.

Kan bli nektet å starte
Det er dårlig nytt for langrennsparet Anna Haag og Emil Jönsson. Like før VM i Val di Fiemme inngikk paret en sponsorkontrakt med Unibet. Den varer til etter OL i Sotsji.

Nå kan paret bli nektet å delta i verdenscupen.

– Slik jeg forstår dette vil ikke de få lov til å starter i konkurranser som arrangeres av FIS, sier Sveriges langrennssjef Johan Sares til Expressen.

Les: Finn Hågen Krogh: – Han er mye på rommet og spiller nettpoker på samling
Les også: Northug vant 350.000 i poker

Han mener FIS må spesifisere hva de mener med forbundet.

– Det finnes spørsmål. Hvordan skal man forholde seg til pokerselskaper som arrangerer eventer med Marcus Hellner og Petter Northug? Vi må granske FIS-avgjørelsen i detalj før vi tar en avgjørelse, sier Sares.