Siste møte mellom Carlsen og Anand før VM-duellen

Sjakkeneren Magnus Carlsen møter Vishy Anand til en siste styrketest før VM i den prestisjefylte turneringen Tal Memorial som starter onsdag.

Turneringen i Moskva, som spilles 12.-23. juni, har som vanlig samlet et knallsterkt startfelt med Anand og russeren Vladimir Kramnik som de sterkeste utfordrerne til Carlsen.

– Jeg er topp motivert foran denne turneringen, og jeg håper at jeg kan spille som best der, sier Magnus Carlsen til NTB via manager Espen Agdestein.

Under kandidatturneringen i London var han under et sterkt press, men i Tal Memorial, som spilles i sjakkens Mekka, kan han slippe seg løs. Det blir hans nest siste turnering før VM-kampen mot Anand i Chennai i november.

Anand vokste opp i Chennai (tidligere Madras) og blir bare kalt for «The tiger of Madras» for sitt artisteri ved sjakkbrettet.

Til Moskva reiser Carlsen med sekundanten Peter Heine Nielsen, som ikke skal være med i nordmannens støtteapparat i forbindelse med VM-kampen. Samarbeidet med dansken vil gjenopptas i etterkant, er meningen. (©NTB)