John Gadret (Foto: Alessandro Trovati/Ap)
John Gadret (Foto: Alessandro Trovati/Ap)

AG2R La Mondiale

Laget har deltatt 13 ganger i Tour de France, og ble rangert som nr. 17 på UCIs liste i 2012. Laget oppsto som Chazal i 1992.

De siste årene har vært magre når det gjelder seirer. Lagets ledelse har vært aktive på overgangsmarkedet. Et solid mannskap er supplert med Italias beste klatrer - ved siden av Vincenzo Nibali - Domenico Pozzovivio. Landsmannen Davide Appollonio kommer fra Team Sky, og har en god avslutning som kan gi rittseirer. Samuel Dumuoulin er tilbake i laget. Naturlig nok når han er svigersønn til Lavenue, lagets sportsdirektør. Dumoulin vant den franske cupen i fjor, og vil sikkert vinne flere av rittene på fransk jord.

John Gadret er av feltets beste klatrere, og endte i 2011 på fjerdeplass totalt i Giro d'Italia, og som etter Contadors utestengelse betyr at han flyttes opp på pallen. Jean-Christophe Peraud fulgte opp med en meget solid niende plass i Tour de France. Peraud har nivå til å komme blant de seks beste i Tour de France totalt, etter vår mening. Han hadde en tung sesong i fjor, men er tilbake i vår med strålende resultater, som tredjeplass i Paris-Nice.

Laget har så langt åtte etappeseire i Tour de France, hvor estlenderen Jaan Kirsipuu står bokført med halvparten. Kirisipuu som bar den gule trøya seks dager i 1999, har også en spesiell rekord: På sine 12 starter i Tour de France brøt han hver gang. Også Cyril Dessel og Rinaldo Nocentini har båret den gule trøya. Sistnevnte åtte dager i 2009.

Lagets mål er igjen å få en mann blant de ti beste i sammendraget. Jean-Christophe Peraud kan klare det igjen. Etter vår mening har Peraud større forutsetninger til en fremskutt plassering enn den tidligere førstefiolin på laget – Nicholas Roche - som har gått til Team Saxobank-Tinkoff.

John Gadret må ta et valg. Han har kommet til Tour de France totalt utslitt etter flott kjøring i Giro d'Italia. Står han over den italienske styrkeprøven i år, kan han både vinne klatreetapper og klatretrøye.

Hvis Pozzovivio kjører Tour de France, er han en klar kandidat til å vinne en klatreetappe, og klatretrøya. Men laget lar ham nok prioritere Giro d'Italia.

Laget har flere ryttere med god spisskompetanse i år, som øker muligheten for etappeseirer.

Profiler:
John Gadret, Frankrike: Nr. 4 Giro d'Italia 2011. Vant etappe i Giro d'Italia 2011. Fransk mester i cyclocross to ganger.

Rinaldo Nocentini, Italia: Bar den gule ledertrøya i åtte dager i 2009. Bronse i VM junior-95, og sølv i VM U23 1998. Nr. 2 i Pairs-Nice 2008. Nr. 4 i Tirreno-Adriatico 2012.

Jean-Christophe Peraud, Frankrike: Nr. 10 i Tour de France 2011. Olympisk sølvmedalje i terrengsykling i 2008. Verdensmester lag terrengsykling 2008. Europamester terrengsykling 2005. Nr. 4 i Baskerland rundt 2011, nr. 3 i Paris-Nice 2013, og nr. 7 både i Criterium Dauphine og Tour of Beijing 2011. Fransk mester på tempo 2009.

Domenico Pozzovivio, Italia: Vant 8. etappe i Giro d'Italia 2012, og nr. 8 totalt. Nr. 9 2008. Vant Giro del Trentino 2012. Nr. 6 Il Lombardia 2011.

Christian Riblon, Frankrike: Etappevinner i Tour de France 2010. To sølvmedaljer i VM på bane.

Sponsorer og organisasjon:
Hovedsponsoren AG2R Mondiale er et forsikringsselskap som leverer forsikrings-, spare-, liv- og pensjonsprodukter, samt tilbyr kapitalforvaltning. La Mondiale tilbyr primært pensjons- og eiendomsforsikring.

Selskapet har vært idrettssponsor siden 1992, og er sterkt engasjert i seiling ved siden av sykkel. Selskapet er også en av hovedsponsorene i Tour de France.