Håvard Rugland
Håvard Rugland

NFL-Håvard skrytes opp i skyene av rivalen

– Jeg tar hatten av for ham, sier kickerstjernen David Akers.

Eventyrhistorien Håvard Rugland ruller videre i USA. 28-åringen fra Ålgård utenfor Stavanger fikk NFL-kontrakt med Detroit Lions etter en You Tube-video som fikk de største NFL-stjernene til å nikke anerkjennende i retning skjermen.

Se videoen øverst i saken!

Videoen har for øyeblikket over 4,4 millioner visninger. Rugland fikk en treårskontrakt verdt 8,6 millioner kroner.

Hiphop-fan
I løpet av kort tid har Rugland blitt en populær mann blant Detroit Lions-fansen.

Rugland
Rugland

Også i spillergarderoben er Rugland en populær mann. Det skyldes ikke minst hans ydmyke personlighet. Kombinert med et talent for å sparke ball og en enorm kunnskap om hiphop-musikk, har Rugland raskt glidd inn i Lions.

– Noen av spillerne har med seg egne ghettoblastere som de fyrer opp, men jeg liker jo hip hop, så det passer bra for meg, sa Rugland da TV 2 besøkte ham for noen måneder siden.

Les: Detroit-fansen elsker Youtube-sensasjonen Håvard

Oppholdet i Detroit har foreløpig vært en eneste lang opptur. Men den amerikanske drømmen varer ikke evig. Over 80 Detroit-spillere skal bli til 53 i løpet av oppkjøringsperioden. Mest sannsynlig vil Lions klare seg med én kicker i 53-mannsrosteren. I vår hentet klubben den anerkjente kickeren David Akers.

Lar seg ikke blende av You Tube-video
Akers spilte for San Francisco 49ers forrige sesong. 49ers kom til Super Bowl i februar, så det er ikke tvil om at Rugland møter tøff konkurranse.

I treningshverdagen jobber Rugland tett sammen med Akers. 38-åringen fra Lexington, Kentucky er imponert over Rugland. Men han er ikke like imponert over videoen som skaffet Rugland NFL-kontrakten.

– Vi kan alle gå ut og gjøre de tingene. Det var veldig kreativt. Det viste hva han kunne gjøre, han fikk et navn og en mulighet. Det jeg ser er en fyr som er ekstremt ydmyk og klar for å arbeide hardt, sier Akers til Detroit News.

– Er det en oppoverbakke å slå gjennom i NFL? Absolutt. Det er ikke det at han ikke har talent. Hvis han ikke hadde hatt talent, ville han ikke vært her. Det koker ned til hva man kan gjøre under press. Jeg tar hatten av for ham, sier Akers.

Les også: YouTube-sensasjonen Håvard: – De lo godt da de fikk høre at jeg aldri har hatt på pads eller hjelm

Blir Ruglands mentor
For 17 år siden var Akers i samme situasjon som Rugland. Det var lenge før You Tube i det hele tatt eksisterte.

– Tidlig i min karriere var jeg heldig og var på camp med John Casey, Morten Andersen og Norm Johnson. Det var tre ikoniske kickere, sier Akers, som ble kalt Q-boy på grunn av alle spørsmålene han stilte til kickerne.

Nå er det Rugland som skal høste fruktene av Akers' rutine.

– De delte villig sin kunnskap, og jeg føler at det er mitt ansvar å gjøre det samme. Jeg vil alltid prøve å hjelpe dem som ønsker det, sier Akers.