Ciljan (Foto: Grøtt, Vegard)
Ciljan (Foto: Grøtt, Vegard)

Skjelbred tilbake fra start for Norge: – Jeg er blitt mer voksen

Per Ciljan Skelbred er en av dem som får sjansen til å vise seg frem mot Makedonia tirsdag.

Se Norge- Makedonia kl. 18.00 på TV 2 HD og TV 2 Sumo

Per Ciljan Skjelbred har lenge vært borte fra landslaget. Tirsdag får han endelig starte med flagget på brystet igjen. Selv tror han at han har modnet av den siste tiden i Tyskland.

– Jeg har blitt litt eldre, og har fått mer tempo i kroppen, ting går litt fortere. Så er jeg blitt mer voksen og roligere med ball. Jeg har fått noen år på baken og spiller i en bedre liga enn hva jeg gjorde før. Så jeg håper at jeg kan bidra med det jeg er god på, sier han.

Les også:Her er Drillos utvalgte mot Makedonia

– Norge må tenke kollektivt
Skjelbred tror også at han er blitt flinkere å tenke på seg selv som enkeltspiller i stedet for å hele tiden fokusere på det kollektive.

– Det vil jeg si at jeg er blitt. Men jeg har ikke glemt at det er et lag som vinner og ikke enkeltspillere. Spesielt for Norge er det det kollektive som er det viktigste. Vi har ingen Zlatan som kan avgjøre kamper alene. Vi må jobbe sammen og stå på, sier han.

Erik Huseklepp som denne våren endelig har fått ting til å stemme i Brann er også en av de som får prøve seg tirsdag. Brann-angriperen er sugen på å gripe sjansen.

– Jeg får en sjanse til å vise at jeg fortsatt duger. Jeg har lyst til å spille utover høsten. Så i morgen gjelder det først og fremst å vise at jeg kan være med å bidra. Så gjelder det å fortsette den positive utviklingen jeg har hatt i Brann denne våren, sier han.

Huuuse (Foto: Grøtt, Vegard)
Huuuse (Foto: Grøtt, Vegard)

Håper på å kunne bli Norges nye venstreback
John Arne Riise er borte fra landslaget og dermed er kampen om venstrebacken i full gang. En av de som har blitt nevnt som en mulig erstatter er Ruben Kristiansen. Tirsdag får han sjansen til å vise seg plassen verdig.

– Jeg gleder meg veldig. Det blir en fin plass å kunne utfordre seg på. Det kommer til å bli veldig mange som har lyst til å vise seg frem. Jeg er innstilt på å ta sjansen slik at det blir vanskelig å unnvære meg i fremtiden, sier han.

Keeperbytte
Bakerst hos Norge får André Hansen sjansen til å vise seg frem. Han er likevel klar på at det er Jarstein som er Norges førstekeeper.

– Rune er vår nummer én. Men det er gøy at vi som er bak der og jakter ham kan få sjansen, sier han.

Han gleder seg til å få spille med flagget på brystet på landslagsarenaen.

– Det er ingenting som er større i et fotballiv enn å spille på et landslag. Så det ser jeg frem til, sier han.