RIISESOMMERTID22
RIISESOMMERTID22

Riise om Halléns kritikk: – Et bevis på at han er veldig uvitende

John Arne Riise slår tilbake mot NFF.

John Arne Riise måtte tåle kritikk fra Norges Fotballforbund etter at det ble kjent at han hadde inngått en avtale med det utenlandske spillselskapet Betsson tidligere i dag.

– Han har satt seg selv på sidelinjen i forhold til norsk fotball. Han vet at dette er uforenlig med de verdiene og det vi står for, sa Hallén til tv2.no.

– Uvitende
På programmet «Sommertid» på TV 2 mandag kveld slo Fulham-backen tilbake.

– Det er selvsagt veldig skuffende og et bevis på at han er veldig uvitende. Han var ikke der da jeg trente sju ganger i uken. Jeg bygget min egen bane og skjøt fem timer om dagen. Jeg hadde ingen nytte av Norsk Tipping da jeg var liten. Jeg hadde ingen binge jeg kunne spille i. Jeg hadde moren min som pisket meg til å løpe om morgenen. Så at jeg har førnærmet miljøet rundt meg er helt feil. Der kjenner jeg meg ikke igjen, sier han.

– Jeg har spilt 13 år på landslaget, mange år på U-landslaget, jeg har hatt fotballskoler i hytt og pine og gitt 20 millioner kroner til Aalesund fotballklubb. Jeg føler at jeg har gitt mitt tilbake, sier han.

Les også:NFF-Siem: – Nå blir Riises jubileumsmarkering en umulighet
Les også:Riise signerte avtale med utenlandsk bettingselskap

– NFF har visst det i to uker
Kjetil Siem sa til TV 2 Sporten tidligere mandag at NFF nå ikke ville gi Riise en markering for sin innsats på landslaget.

– For det første har ikke jeg bedt om en markering. Det var fotballforbundet som kom til meg og ville markere min avskjed. Det tror jeg var for det jeg har gjort og prestert for landslaget i fortiden, og ikke hva jeg skal gjøre fremover. Men jeg har hatt kontakt med Siem, og NFF har visst i to uker at jeg skulle gjøre dette, men jeg har ikke hørt noe fra Norsk Tipping, sier han.

Han sier at han likevel ikke bryr seg om det ikke skulle bli noe markering.

– Fordi at jeg er så happy i livet mitt så gidder jeg ikke bry meg om hva Siem og Hallén sier. Jeg er ferdig med landslaget og har rett til å gå mine egne veier. Jeg er stolt over et jeg har gjort, og er stolt over å fått en avtale med Betsson. Nå gleder jeg meg til å dra til Vegas og spille poker med Northug og den gjengen der. Så får heller Hallén sitte oppe i styret her og si hva han vil, sier han.

Riise beskriver sitt forhold til Siem som godt, men at han nå er skuffet over at de har gått ut på måten de har gjort.

– Det er skuffende at jeg som har gitt så mye til landslaget og sponsorene nå får så mye kritikk som jeg gjør. Men det er ikke overraskende fordi vi har «Gutteklubben Grei» oppe i styret der som skal følge en ABC-bok. Jeg har alltid vært annerledes, alltid gått andre veier og det har fungert for meg. Jeg kommer ikke til å forandre meg, sier han.

Sammenligner seg med Northug
Riise innrømmer at han ofte kommer i bråk, men at det ikke finnes noen oppskrift på hvordan man skal oppføre seg.

– Du har for eksempel meg og Northug som er litt annerledes enn hva folk synes vi skal være. Samtidig har du Marit Bjørgen og Therese Johaug som er helt standard og slik som folk vil at man skal være. Men alle lykkes jo. Det finnes ingen fasit på hvordan man skal være. Jeg gjør feil, og har sagt ting feil, og siden jeg er annerledes så blir det automatisk skriverier om det. Det er jeg vant til, sier han.

På spørsmål om hva han kom til å svare om NFF ringte han og ville ha han med til et eventuelt VM-sluttspill var svaret klart.

– Da svarer jeg nei. Spesielt etter i dag, sier han.