Peter Sagan. (Foto: SCANPIX)
Peter Sagan. (Foto: SCANPIX)

Sykkelfenomenet Sagan vil nekte Cavendish grønn trøye i år også

Peter Sagan røper sine planer for årets Tour de France og sendte et skremmeskudd med å vinne mandagens etappe i Sveits rundt.

Cannondales Peter Sagan er bare 23 år, men har likevel allerede vunnet den grønne spurttrøyen i Tour de France, pluss en haug med ulike etappeseirer.

Mandag viste han styrke ved å vinne den andre etappen av Sveits rundt, selv om han kommer rett fra en hard treningsperiode.

I Sveits tok Mathias Frank (BMC) over sammenlagtledelsen fra Bauke Mollema.

Seieren til Sagan understreker at han mener alvor i det kommende Tour de France.

– Sveits rundt er selvfølgelig en forberedelse til Touren, men jeg håper å ta en etappeseier eller to i løpet av rittet, sa han nylig ifølge feltet.dk.

I Tour de France går jeg etter den grønne trøyen.

Det kan han allerede krysse av på listen og gå videre til neste punkt:

– I Tour de France går jeg etter den grønne trøyen. Det blir tre store uker. Hvis muligheten byr seg i løpet av den første uken vil jeg også selvfølgelig gå for den gule trøyen, proklamerer slovaken, som vant den grønne trøyen i fjor.

Hans hovedkonkurrent blir sannsynligvis Mark Cavendish, som tok poengtrøyen i årets Giro d'Italia. I fjor led Cavendish av manglende støtte fra Sky-laget sitt. I år vil han få mer hjelp som Omega Pharma-Quick Step-rytter.

Mark Cavendish jubler etter seier på den 12. etappen av Giro d'Italia 2013. (Foto: Gian Mattia D'Alberto/Ap)
Mark Cavendish jubler etter seier på den 12. etappen av Giro d'Italia 2013. (Foto: Gian Mattia D'Alberto/Ap)

Hesjedal krasjet ut
I Sveits rundt krasjet Garmins Ryder Hesjedal ut av rittet. Han er til nærmere undersøkelser for hodeskade på sykehus. Den norskættede rytteren floppet og brøt i Giro d'Italia i år og skulle nå bygge seg opp til Tour de France.