Her får Norges spillere vite at håpet om G19 EM i Litauen er ute. (Foto: TV 2)
Her får Norges spillere vite at håpet om G19 EM i Litauen er ute. (Foto: TV 2)
Jubel etter at Mohamed Elyounoussi har scoret for Norge mot Kypros. (Foto: TV 2)
Jubel etter at Mohamed Elyounoussi har scoret for Norge mot Kypros. (Foto: TV 2)
strekredning22
strekredning22

Norges EM-drøm knust på overtid

Gjorde jobben selv, men fikk ikke den nødvendige hjelpen av Tyskland. - Du føler deg lamslått, sa tomålsscorer Elyounoussi.

Kypros G19-Norge G19 0-3

Det så lenge ut som om Norges G19-landslag var klare for EM. Norge måtte slå Kypros samtidig som at Tyskland tok poeng mot Nederland for å ta seg videre.

Norge gjorde jobben selv og knuste kypriotene 3-0. Det så også ut som om Tyskland skulle gjøre jobben, men to minutter på overtid scoret Nederland og røvet Norge for EM-drømmen på verst tenkelig vis.

Knuste Norge-spillere kunne nesten ikke tro beskjeden som kom fra sidelinjen på overtid og ble liggende knust på kunstgresset på Nedre Eiker.

Se alle målene i videovinduet over

En av dem som tok det aller tyngst var midtbanegeneral Ole Kristian Selnæs, som trengte mange minutter for seg selv før han gråtkvalt snakket med TV 2:

- Det er helt jævlig. Det er andre gangen dette skjer. I forrige kvalik røk vi på målforskjell. Denne gangen ryker vi på et selvmål i det 92. minutt. Det skal ikke gå an. Rett og slett, sa Sælnes.

Etter kampen var Mohamed Elyounoussi også langt nede.

- Det var dramatisk etter kampen. Først fikk vi vite at det sto 0-0 i den andre kampen. Da var vi videre og høyt oppe etter å ha vunnet 3-0. Så kom beskjeden om at Nederland hadde scoret på overtid, sa Elyounoussi til TV 2 etter kampen.

Den følelsen er vanskelig å beskrive. Du føler deg lamslått.

- Den følelsen er vanskelig å beskrive. Du føler deg lamslått, sa han om sjokkmeldingen.

Les også: I kveld kan et nytt norsk landslag bli klart for EM

- Dette er fjerde gangen jeg opplever det. Det er ikke noe moro. Trist for spillerne, som har hevet seg og gjør en veldig god innsats i denne turneringen, sa landslagstrener Øivind Nilsen til TV 2 etter kampen.

En knust Ole Kristian Selnæs etter at EM-røk. (Foto: TV 2)
En knust Ole Kristian Selnæs etter at EM-røk. (Foto: TV 2)

Elyounoussi-dobbel
Norge kom best i gang på Nedre Eiker. Etter fem minutter dro Bård Finne seg fint fri på venstrekanten. Brann-spilleren fikk slått inn foran mål hvor Mohammed Elyounoussi akkurat var litt for sent ute til å pirke ballen i mål.

Like etter var samme mann frempå igjen. Elyounoussi fikk lurt ballen forbi Kypros' keeper, men de hvitkledde fikk rensket unna på streken.

Etter 24 minutter fikk Kypros en god mulighet. Etter å ha tredd seg fint gjennom på venstresiden fikk de fyrt avgårde et skudd mot Norges mål. Ballen gikk deimot i nettveggen. Dermed stod det 0-0 til pause.

Ti minutter ut i andre omgang fikk likevel Norge hull på byllen. Omoijuanfo vendte opp på midtbanen og spilte Elyounoussi nydelig gjennom. Sarpsborg 08-angriperen rundet keeper og sendte Norge et stort skritt nærmere EM-drømmen.

Norge fortsatte å kjøre kampen og kom til flere brukbare muligheter. Etter 76 minutter var Mohammed Elyounoussi nok en gang farlig frempå. Bård Finne fant Elyounoussi foran boksen. Angriperen sendte av gårde det som så ut til å være en lompe. Men en klønete keeper klarte å fomle ballen i mål.

Finne-scoring
Bare minutter etter var det Finne sin tur til å tegne seg på scoringslista.Måltyven parkerte Kypros-forsvaret og banket ballen i mål. En vakker scoring fra Brann-angriperen.

Slik startet Norge:

Norge: Sondre Rossbach - Kristoffer Haraldseid, Marius Høibråten, Ivar Erlien Furu, Thomas Grøgaard - Ghayas Zahid, Ole Kristian Selnæs, Martin Rønning Ovenstad - Ohi Omoijuanfo, Mohamed Elyounoussi, Bård Finne
Benken: Anders Gundersen, Viljar Vevatne, Mats Møller Dæhli, Eirik Birkelund og Mathias Fredriksen