Siemriise22
Siemriise22

NFF-Siem: – Nå blir Riises jubileumsmarkering en umulighet

John Arne Riises avgjørelse om å inngå en avtale med Betsson får konsekvenser for den tidligere landslagsspilleren.

John Arne Riise er nok en gang havnet i begivenhetenes sentrum. Denne gangen etter at han har inngått en avtale med spillselskapet Betsson.

– Jeg synes det er trist, og jeg er skuffet, sa fotballpresident Yngve Hallén etter at nyheten ble kjent.

Heller ikke generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, er spesielt fornøyd med Riises avgjørelse.

– Dette har jeg ikke lyst til å kommentere noe videre. Fotballforbundet har hatt en uttalelse før i dag hvor presidenten fronter vårt syn, så jeg har ikke lyst til bidra til noe mer PR rundt det, sier han.

– Ikke så velkommen lenger
Han innrømmer likevel at John Arne Riise ikke lenger vil få noen fordeler fra NFFs side.

– Han er ikke så velkommen nå, rundt det opplegget vi hadde tenkt, enn hva han hadde vært dersom dette ikke hadde skjedd, sier han.

John Arne Riise stoppet på 110 landskamper med flagget på brystet. Dermed blir han den nordmannen med mest spilte landskamper for Norge. Det har derfor vært snakket om at Fulham-backen skulle få en slags form for avskjedsmarkering fra NFF.

– Det blir jo en umulighet nå. Det sier seg selv. I alle fall ikke på det nivået vi hadde tenkt. Vi kan ikke fronte en som velger å ta et seg bort fra det vi står for på denne måten. Samtidig er det ikke personlig. Jeg er like glad i ham fortsatt. Men jeg føler jeg har feilet som leder som ikke har fått han til å forstå at dette er feil. Så jeg er mer skuffet over meg selv enn over ham, sier han.

Ikke den første
John Arne Riise er ikke den første som har falt for fristelsen med å inngå avtaler med forskjellige spillselskap. Stavhopperen Cathrine Larsåsen og Mats Zuccarello Aasen er andre profilerte norske utøvere som har private avtaler med utenlandske spillselskap.

– Jeg synes det er trist. Jeg synes det er skuffende at vi som ledere ikke klarer å oppdra våre utøvere på en måte at de skjønner det selv. Det er egentlig bare trist. Isolert sett kan man forstå at de pengene som er involvert er veldig fristende. Men jeg er veldig enig med fotballpresidenten om at man stiller seg selv utenfor egentlig. Det er vanskelig å planlegge noe felles aktiviteter når man tar et så bevisst valg utenfor det vi står for, sier han.

Les også:Her er Drillos utvalgte mot Makedonia
Les også:Riise signerte avtale med utenlandsk bettingselskap

Også trener for U21-landslaget Tor Ole Skullerud har fått med seg den siste nyheten om Riise. Han synes heller ikke noe om 32-åringens valg, men vil ikke si noe om hvor vidt spillere som hadde vært engasjert i utenlandske spillselskap ville fått plass i U21-troppen.

– Jeg syns ikke noe om den løsningen. Det er det jeg vil si om det, sier han.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb ville på sin side ikke kommentere saken, men henviser til Halléns uttalelse før i dag.

– Ikke overrasket
Tidligere landslagsspiller Ronny Johnsen har jobbet for et utenlandsk spillselskap i tre år.

– Det er jo ikke ulovlig å jobbe for dem. Min situasjon er jo annerledes enn John Arne Riise. Jeg var jo ferdig med fotballen når jeg begynte å jobbe for dem. For meg er det en vanlig jobb.

– Er du overrasket over at Riise velger å bli ambassadør for et spillselskap?

– Egentlig ikke. Jeg er ikke noe overrasket over det. Nå har han gitt seg på landslaget. Men det er hans vurdering.

Artikkelen fortsetter under bildet

Johnsenaylar (Foto: Meek, Tore)
Johnsenaylar (Foto: Meek, Tore)

Johnsen ble i 2011 kritisert av fotballpresident Yngve Hallén for å fronte spillselskapet. Hallén mener det er støtten fra Norsk Tipping som har gjort at så mange har utviklet sitt talent.

– Jeg opplever det ikke som noe problem i det hele tatt. Dette er ikke ulovlig. Det er en politisk sak. Jeg har ingen betenkeligheter med å reklamere for Unibet i det hele tatt. Det er norsk tipping som har monopol. En kan jo diskutere hvem som skaper spillegalskap. Det er dobbeltmoral fra politikere og norsk tipping. Det skjønner folk flest.

– Betaler spillselskapene godt?

– Det har jeg ingen kommentar til. Det er en jobb for meg. Jeg hadde ikke gjort det uten å få betalt. Summene som har figurert i pressen tidligere er langt fra sannhetene jeg forholder meg til.