paneldebatt
paneldebatt

Kaggestad gikk i strupen på spansk antidoping-topp

Ville ha svar om dopingdoktoren Fuentes og Alberto Contador.

I dagens paneldebatt om doping gikk TV 2 Sportens sykkelekspert Mads Kaggestad i strupen på spanske antidopingmyndigheter. Kaggestad konfronterte panelet med både Operasjon Puerto og den spanske statsministeren som frikjente Alberto Contador. Contador ble senere frikjent av antidopingmyndigheter.

Ana Muñoz Merino fra det spanske antidopingbyrået måtte innrømme at statsministerens involvering i Contador-saken var uheldig.

– Jeg vil at min statsminister skal konsentrere seg om å styre landet. Ikke bry seg om Contador eller andre idrettsutøvere. Jeg mener det var feil, svarte Muñoz Merino.

Sammen med USADA-sjef Travis Tygart, David Howman fra WADA og Aurora Andruska fra Australias antidopingbyrå var Merino blant de inviterte i forbindelse med Antidoping Norges tiårsjubileum.

Les: Dopinglegen vil selge informasjon til høystbydende
Les også: Dopingdoktoren Fuentes dømt til ett års fengsel

Hun svarte også svare på hvorfor fotballspillere foreløpig ikke er blitt dratt inn i skandalen rundt Eufemio Fuentes.

– Hvorfor skal jeg tro på en løgner? Jeg kan ikke tro på ham. En dag sier de at Real Madrid er på kontoret hans. Den neste dagen skriver media at det var aldri Real Madrid. Aldri Barcelona. Aldri topplagene. Når snakker han sant? Jeg mener det er bedre at vi foretar en skikkelig etterforskning og får bevis. Jeg kan ikke tro på ham. Han bruker bare informasjonen til sin egen fordel, forklarte hun.

Se hele paneldebatten i videovinduet øverst på siden.