Riise
Riise

Riise signerte avtale med utenlandsk bettingselskap

Gjør som Mats Zuccarello Aasen og Cathrine Larsåsen.

For kort tid siden la John Arne Riise opp som landslagsspiller.

Nå har han signert en samarbeidsavtale med spillselskapet Betsson. Det opplyser selskapet i en pressemelding.

– Jeg synes det er trist, og jeg er skuffet, sier fotballpresident Yngve Hallén.

Skal til Brasil-VM
Riise skal være fotballekspert og ambassadør selskapets kunder, blant annet på turer til England og fotball-VM i Brasil. Det gleder Riise seg til.

– Fotball-VM er et gigantisk mesterskap og jeg skal gjøre alt jeg kan for at spillerne hos Betsson får en fantastisk reise og opplevelse med meg som guide og ekspert, sier Riise i et blogginnlegg.

Jeg ser ikke noen annen motivasjon enn at han har lyst til å tjene mer penger ved å gjøre dette

Stavhopperen Cathrine Larsåsen og Mats Zuccarello Aasen er andre profilerte norske utøvere som har private avtaler med utenlandske spillselskap.

Zucca ble nektet landslagsspill fordi han hadde kontrakt med spillselskapet Unibet, mens friidrettspresident Svein Arne Hansen ifølge NRK truet med å utestenge Larsåsen fra landslaget da hun stilte opp for samme selskap.

Les: Hockeyforbundet nekter Zucca landslagsspill

– Trist og skuffet
Fotballpresident Yngve Hallén er skuffet over valget til Riise.

– Han har satt seg selv på sidelinjen i forhold til norsk fotball. Han vet at dette er uforenelig med de verdiene og det vi står for, sier Hallén til tv2.no.

– Han har satt seg på sidelinjen av norsk fotball. Han har jo selv ut av andre grunner sagt nei til landslagsfotball, men det er jo kurs og andre engasjementer i norsk fotball han takker nei til, fortsetter fotballpresidenten.

Hallen
Hallen

Norsk Tipping finansierer store deler av norsk idrett. Hallén mener det kun kan ligge økonomiske motiver bak Riises valg om å inngå en avtale med et konkurrerende spillselskap.

– John Arne Riise er et produkt av den utviklings- og finansieringsmodellen vi har i norsk fotball. Han er en av dem som virkelig har nådd langt. Det er vel ikke slik at de går for en luselønn der de er heller. Han har tjent sine penger på det. Jeg ser ikke noen annen motivasjon enn at han har lyst til å tjene mer penger ved å gjøre dette. Da fornærmer han miljøene som har skapt ham. Dette vet John Arne Riise, sier Hallén, og påpeker at den nåværende spillpolitikken har utviklet både norsk fotball og norsk idrett.

– Kan han har gjort dette for å provosere, eller handler det kun om pengene?

– Jeg vil ikke tro så stygt om John Arne Riise at han gjør dette for å provosere. Jeg tror dette har kun med penger å gjøre, sier Hallén.

Det reagerer Berit Riise på.

– Ca. 30 millioner tilbake til klubbene i Ålesund er mer enn god nok betaling for løkkene JAR trente på og for trenerne han hadde, skriver hun på sin Twitter-konto.