EVENTYR: De siste månedene har vært et eventyr for Gareth Bale. Men forlater han Tottenham til sommeren? (Foto: IAN KINGTON, © IK/JR)
EVENTYR: De siste månedene har vært et eventyr for Gareth Bale. Men forlater han Tottenham til sommeren? (Foto: IAN KINGTON, © IK/JR)

Sjekk mandagens fotballrykter: – Bale blir verdens dyreste

Og nå vil Manchester United hente spiller fra Monaco. Få med deg ryktebørsen!

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk | altomfotball.no

Følg overgangene i vårt overgangssenter – 24 timer i døgnet!

TV 2 Sporten fortsetter å levere overgangsrykter selv om overgangsvinduet er stengt.

Nå er sesongen over i store deler av Europa, og klubbene er i gang med planlegging av neste sesong. Selv om det fortsatt er lenge til vinduet åpner, så starter Silly Season for alvor nå.

Tottenham-manager André Villas-Boas er desperat etter å beholde Gareth Bale. Men det spørs hva de høye herrer i styrerommene sier når budene kommer på bordet. Real Madrids sportsdirektør Zinedine Zidane sier til Daily Mail at det er fire-fem klubber som er klar for å knuse verdensrekordsummen for å hente waliseren i sommer. Med over 750 millioner kroner i foret, så burde det være mulig å få på plass fire-fem spillere som vil gjøre Spurs bedre enn om de beholder Bale. Kanskje de til og med finner en spiss som scorer mål?

Se også: Sjekk hva U21-gutta tar i benken
Les også: A-landslaget om U21-debatten: – Pisspreik at de er bedre enn oss

Mekanismene er enkle på ryktebørsen. Da Borussia Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke uttalte til Bild at det er utelukket at Robert Lewandowski går til Bayern München i 2013, så slo tyskerne seg til ro med at han blir i Borussia Dortmund ut kontraktstiden før han drar sørover. Men i England leser man uttalelsen litt annerledes. Ifølge Daily Mail betyr Dortmunds nei til Bayern at den polske storscoreren vil bli solgt til en ikke-tysk klubb. Og at det nå står mellom Manchester United og Chelsea. At Lewandowski selv har sagt han vil bli i Tyskland, og at det skal eksistere en kontrakt mellom Lewandowski og Bayern fra neste sommer, blir ikke like tungt vektlagt i England.

Artikkelen fortsetter under bildet.

VIL TIL BAYERN: Robert Lewandowski har uttrykt et sterkt ønske om å gå til Bayern München. Men det får han ikke lov til.
VIL TIL BAYERN: Robert Lewandowski har uttrykt et sterkt ønske om å gå til Bayern München. Men det får han ikke lov til.

Ikke alle er like imponert over kjøpelysten til Monaco. 20 år gamle Nampalys Mendy var en av klubbens beste spillere i opprykkssesongen. Men nå vil han videre i karrieren, og det vil han et annet sted enn i fyrstedømmet. Den defensive midtbanespilleren er bosmannspiller i sommer, og ifølge Sky Sports er Manchester United interessert i Mendy. Kanskje gresset i Monte Carlo ikke er så grønt likevel, når de som har vært der vil bort?

Benficas suksess i Europaligaen ble lagt merke til i England. Både Manchester United og Chelsea er blitt koblet til Nicolas Gaitan. Nå skriver A Bola at Arsenal vurderer et ganske så ambisiøst bud på den argentinske playmakeren.

Les også: Her scorer fjerdedivisjons-spilleren fra avspark
Se også: Se U21-trenerens emosjonelle hyllest

Men det er ikke den eneste argentineren som kan komme å dra fra Lisboa-klubben til England. Det ryktes at det eksisterer en avtale mellom Manchester United og Ezequiel Garay. Og nå er også Eduardo Salvio ønsket i Premier League. Ifølge Sky Sports er kantspilleren på Evertons ønskeliste.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ola John, Oscar Cardozo, Eduardo Salvio - Benfica
Ola John, Oscar Cardozo, Eduardo Salvio - Benfica

Kevin De Bruyne ble kjøpt av Chelsea i fjor sommer. Den belgiske playmakeren ble umiddelbart leid ut til tyske Werder Bremen, hvor han var en åpenbaring. 21-åringen føk rett til topps på de fleste ønskelister i Tyskland, og Bayer Leverkusen har hatt et håp om å få De Bruyne på lån som en del av overgangen til André Schürrle til Chelsea. Men ifølge Bild skal Jose Mourinho ha planer om å slippe belgieren løs i Premier League allerede til høsten. Han skal da kjempe med Eden Hazard, Juan Mata, Oscar, Ramires, Frank Lampard og Marko Marin om en offensiv midtbaneplass hos Chelsea.

Les også: Filming og rødt kort da Flamengo vant
Les også: Barca-stjerner slakter Mourinho: – Han skadet spansk fotball

For et par år siden var den sveitsiske spissen Eren Derdiyok veldig het på overgangsmarkedet. Men han mistet plassen i Bayer Leverkusen-angrepet og havnet i stedet i Hoffenheim. Men etter bare en scoring i debutsesongen, er 24-åringen lagt ut for salg. Hardt satsende Metalist Kharkov vil ha Derdiyok, skriver Bild. Men Hamburger SV vil også ha et ord med i laget før sveitseren blir solgt.

Juventus' sportsdirektør Guiseppe Marotta tok turen til Spania søndag for å snakke ansikt til ansikt med Real Madrid-ledelsen om Gonzalo Higuain. Men italieneren måtte dra hjem uten den argentinske spissen i kofferten. Marotta sier til Marca at Real Madrid ikke kommer til å selge Higuain før en ny trener er på plass. Dermed er racet om angriperen fortsatt like åpent.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SKAL, SKAL IKKE: Gonzalo Higuain kan bli værende i Real Madrid. Eller han kan dra til Arsenal.
SKAL, SKAL IKKE: Gonzalo Higuain kan bli værende i Real Madrid. Eller han kan dra til Arsenal.

Ståle Solbakkens kanskje største prestasjon som Wolverhampton-manager var å hente Bakary Sako fra Saint-Etienne. Kantspilleren var et av få lyspunkt i en ellers helsvart sesong på Molineux. Nå kan malieren ta steget opp i Premier League. Ifølge Daily Mail ønsker Fulham å hente Sako til London.

Les også: Dansk avis: – Bendtner kastet glass mot taxi i København
Les også: Neymar uten nettkjenning igjen

Gamle rykter ruster ikke så veldig fort. For i Frankrike blir fortsatt Gervinho sett på som en målfarlig og effektiv herremann. Marseille ønsker å forsterke angrepet sitt, og har ifølge football.fr vært i kontakt med Arsenal. The Gunners skal være interessert i å selge ivorianeren, men Marseille har ikke penger til å innfri engelskmennenes krav. De ønsker derfor å leie ham neste sesong. Marseille drømmer også om å hente Lilles stjerneskudd Florian Thauvin. Men må trolig ta til takke med en annen Lille-spiller, nemlig Dimitri Payet.

Stevan Jovetic uttalte i et intervju med Gazzetta dello Sport i helgen at han vil til Juventus, og at Fiorentina krever for mye penger for ham. Det har fått sinnene i kok i Firenze. Ifølge Tutto Mercato er den montenegrinske spissen blitt bøtelagt, og Fiorentina-ledelsen skal være svært oppsatt på å selge Jovetic til en annen klubb enn Juventus. Chelsea og Real Madrid blir nevnt som aktuelle klubber nå.

VIL HA SVAR: Stevan Jovetic vil til Juventus, men foreløpig har ikke noe skjedd.
VIL HA SVAR: Stevan Jovetic vil til Juventus, men foreløpig har ikke noe skjedd.