Tom Cruise og Kelly McGillis spilte hovedrollene i 1986 filmen «Top Gun».
Tom Cruise og Kelly McGillis spilte hovedrollene i 1986 filmen «Top Gun».

Nekter å gi opp «Top Gun»-oppfølger

Produsent Jerry Bruckheimer kjemper videre til tross for regissør Tony Scotts død.

Av Tore Waskaas

Actionfilmen «Top Gun» ble en formidabel suksess da den kom i 1986.

Filmen gjorde Tom Cruise (50) til superstjerne, og budsjettet på 86 millioner kroner virker som lommepenger sammenlignet med de over to milliardene den innkasserte.

De siste tre årene har det vært snakk om at det skal komme en oppfølger, og i desember 2011 fortalte Tom Cruise at han var i samtaler for å gjenopplive karakteren Maverick.

Den 17. august i fjor var Cruise og regissør Tony Scott på befaring i Nevada for å finne innspillingssteder, men to dager senere tok alt en uventet vending da Scott tok sitt eget liv.

Les også: Tom Cruise i sorg etter Tony Scotts død

– Vi kommer aldri til å stoppe

Produsent Jerry Bruckheimer sier nå til The Hollywood Reporter at de fremdeles prøver å lage en oppfølger, til tross for Scotts død.

– I nesten 30 år har vi prøvd å lage en oppfølger, og vi kommer aldri til å stoppe. Vi ønsker å gjøre det med Tom Cruise, og Paramount Pictures er fortsatt interessert.

Bruckheimer forteller videre at Cruise fremdeles virker klar for å bli med.

– Tom fortalte meg at uansett hvor han går i verden, refererer folk til ham som Maverick. Det er noe han er begeistret for, så hvis han fortsatt beholder sin entusiasme, er en oppfølger noe vi forhåpentligvis kan få gjort, sier Bruckheimer til The Hollywood Reporter.