Langrennsjentene tråkker til mot kreft

Norges største langrennsidoler deltar i Oslo skishow med mål om å bygge et nytt treningsrom for kreftpasienter ved sykehuset i Tromsø.

Tirsdag samles skieliten til rulleskikonkurranse på Aker Brygge for tredje år på rad. Marit Bjørgen og Therese Johaug er blant stjernene som stiller til start i løpet der inntektene går til stiftelsen Aktiv mot kreft.

Arrangementet er gratis for publikum, og ingen av langrennsløperne får betalt for å møte opp. Bjørgen håper på mange tilskuere, stor stemning og mest mulig penger til kreftsaken.

– Vi har samlet en halv million kroner på to år, og vi håper å øke med det samme i sommer. I tillegg vil vi skape stort show og god stemning. Vi kan godt få i gang Oslo-folket enda mer. Det er plass til flere på Aker Brygge, oppmoder skidronningen.

Årets inntekter skal gå til å bygge et såkalt «pusterom» ved Universitetssykehuset Nord-Norge. Therese Johaug sier hun er glad for å kunne gå skiløp for en god sak.

– Det er utrolig stort for meg å være i posisjon til å bidra til dette, for det er en sak jeg brenner for. Vi er veldig glad for at folk setter pris på å følge oss, og da er det moro å kunne gi noe tilbake, sier hun til NTB. (©NTB)