REDNINGEN: JOhn Malkovich kom en hardt skadet mann til unnsetning på gata i Toronto. (Foto: TIZIANA FABI/Afp)
REDNINGEN: JOhn Malkovich kom en hardt skadet mann til unnsetning på gata i Toronto. (Foto: TIZIANA FABI/Afp)

John Malkovich reddet blødende mann på gata

Nå lover mannen å se alle skuespillerens filmer, etter hjelpen han fikk da han var nær døden etter et kutt i halsen på gata i Toronto.

Jim Walpole og kona Marilyn var på besøk i Toronto i Canada. En spasertur på gata like ved hotellet de bodde på, skulle gi dem et uventet møte med den kjente skuespilleren John Malkovich, de sent vil glemme.

Mens ekteparet gikk på gaten snublet Jim på fortauet, og på vei mot bakken traff han kanten av en metallstang fra et stilas, som revnet opp halsen hans.

– Det blødde veldig, forteller Walpole til ABC News.

Hans kone, Marilyn, som til vanlig jobber som sykepleier ble helt paralysert av situasjonen og klarte ikke gjøre noe. Men to fremmede menn kom løpende bort, og fikk lagt press på det åpne såret fram til ambulanse nådde fram. Samtidig trøstet de ukjente herrene Marilyn.

Jim Walpole fant først senere ut at det var John Malkovich og en restauranteier, Ben Quinn, som hadde kommet han til unnsetning.

På sykehuset fikk Walpole beskjed om at hvis kuttet hadde vært bare millimetere dypere, så hadde han vært ille ute. Hjelpen han fikk fra Malkovich og Quinn var kritisk.

– Han hadde så kontroll og visste nøyaktig hva han skulle gjøre. Jeg trodde han var en doktor, forteller Malpole, etter Malkovich' innsats.

Etter to dager på sykehus, fikk han sjansen til å takke én av sine redningsmenn, Ben Quinn, for innsatsen. Skuespilleren så han aldri igjen. Men kona Marilyn hadde fått beskjed om at Malkovich selv hadde kontaktet tur-guiden deres for å sjekke at Walpole hadde det bra, og Malkovich hadde skrevet et personlig brev til ham.

– Tro meg, jeg kommer til å se alle hans filmer nå, sier Walpole.

Restauranteieren fikk også et godt inntrykk av skuespilleren, som samme kvelden skulle spille i et teaterstykke i Toronto.

– Malkovich snudde seg og takket meg. Jeg takket ham tilbake, men vi kunne ikke håndhilse, jeg var jo full av blod. Så dro han sin vei. Han er en gentleman og et medmenneske, sier Quinn til CBS.