FÅR IKKE PLASS: Joshua King og Markus Henriksen. (Foto: Stian Lysberg Solum, © NTB/Scanpix)
FÅR IKKE PLASS: Joshua King og Markus Henriksen. (Foto: Stian Lysberg Solum, © NTB/Scanpix)

Lover ikke A-landslagsspillerne startplass mot Italia

Og Tor Ole Skullerud mener diskusjonen om U21-landslaget er bedre enn A-landslaget må legges død umiddelbart.

TEL AVIV (TV 2 Sporten): Dagen etter 3-1-seieren over England, som langt på vei sender U21-landslaget til semifinale i EM, tok den norske troppen turen til ambassadestrøket et par mil utenfor Tel Aviv.

Joshua King, Markus Henriksen, Valon Berisha og Håvard Nordtveit var alle på plass, men kun sistnevnte fikk noen minutter mot England. Heller ikke mot Italia kan Skullerud love de fire spillerne som ble flydd ned fra Tirana en plass i startelleveren.

– Jeg har ikke tatt ut noe lag, men alle skjønner det er stor konkurranse. Jeg er glad jeg har flere alternativer, for det trenger vi, sier Skullerud til tv2.no.

– Kan alle de fire fra Albania-kampen bli benket også mot Italia?

– Ja, klart de kan det, svarer Kongsvinger-karen.

Les også: Disse 35 storklubbene så den norske U21-festen

Hedenstad tilbake
Han innrømmer at det blir vanskelig å vrake noen av de elleve som sendte England ut av EM lørdag. Mot Italia får Norge også backen Vegar Eggen Hedenstad tilbake fra karantene.

– De nye vi har fått inn gir oss energi. Vi gjorde det samme i mars fra Spania- til Nederland-kampen. Det er fine, ydmyke gutter som ikke ser seg selv som en gjeng som bare kan spasere inn i laget. Vi har et luksusproblem og ser sterke ut, mener Skullerud.

– Det blir vanskelig for Skullerud å ta ut laget. Vi er klare og disponible, så får vi se hvordan det blir. Jeg er veldig ivrig på å starte, sier Valon Berisha til tv2.no.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

724317

Skullerud antyder at enkelte kan få hvile mot Italia etter to tøffe kamper i heten i Israel, men fokuset er samtidig på at Norge fortsatt kan ryke ut og at målet er tre nye poeng og puljeseier. Det kan også bety at man unngår Spania i en eventuell semifinale.

– Vi skal passe på så vi ikke driter oss ut. Nå har jeg mest lyst til å slå Italia. Det blir full gass, sier Skullerud som beskriver Italias 4-0-seier over Israel som nydelig.

– Tøvete
Etter bragden lørdag kveld mente mange i sosiale medier at U21-landslaget nå holder høyere nivå enn Drillos gutter. Joshua King og Valon Berisha ville ikke mene for mye om temaet etter kampslutt, og Skullerud mener hele diskusjonen er håpløs.

– Den kan man egentlig bare legge bort. Dette er et fellesprosjekt, vi har vår identitet, de jobber med sitt og vi jobber med vårt. Vi er et team som skal skape A-landslagsspillere. Det der synes jeg ikke så mye om egentlig, sier Skullerud.

– Folk må gjerne få lov til å mene det. Vi har ingen planer om å spille kamp mot dem. Jeg syns det bare er hyggelig at folk tror det. Det blir en litt tøvete teoretisk greie, sier A-landslagssjef Drillo til TV 2 Sporten.

Se også: Her scorer fjerdedivisjons-spilleren fra avspark

Besøkte ambassaden
Skullerud smilte, lo og var i godt humør i møtet med pressen i Herzliya Pituach et par mil utenfor spillerhotellet utenfor Tel Aviv. Som den sterke talen etter kampslutt i går bærer preg av, er det lett å merke at EM-suksessen er helt spesiell for landslagssjefen.

– Jeg er veldig på det der med opplevelsen, gjengen og guttene. Det er det som driver meg som fotballtrener. Man jobber med noe man får svar på til slutt, som for eksempel da vi rykket opp til 2. divisjon med Bærum. Jeg kjenner nå at dette var helt spesielt. Det var fantastisk å slå England, og nå kan vi skape flere slike øyeblikk, sier Skullerud og avslutter med følgende svar på om kampen lørdag var i kategorien terningkast seks:

– Vi har mer å gå på.