Nadal historisk med åtte Garros-titler

Om noen var i tvil: Spanske Rafael Nadal er den virkelig store gruskongen i tennis. Med søndagens seier på Roland-Garros er han førstemann som vinner en Grand Slam-turnering åtte ganger.

27-åringen Nadal viste ingen nåde mot kameraten og landsmannen David Ferrer og vant med 6-3, 6-2 og 6-3.

Nadal fikk sin første matchball på stillingen 40-15 i sitt eget servegame og unyttet den første anledningen til å ta hjem en ny Roland-Garros-tittel.

Pete Sampras og Roger Federer står med sju Wimbledon-titler, men søndag gikk spilleren fra Mallorca opp i åtte på den røde grusen i Paris. Han har også vunnet Wimbledon to ganger, samt Australian Open og US Open én gang hver.

Finalen i Centre Courten på Roland-Garros ble også preget av et par uheldige episoder. To ganger måtte sikkerhetsvaktene gripe inn mot fire tilskuere, som blant annet tente bengalske fakler.

Den flerfoldige OL- og VM-vinneren Usain Bolt fulgte søndagens finale fra tribunen. Til uken er Bolt klar for Bislett og torsdagens Diamond League-stevne. Han ankommer Norge tirsdag. (©NTB)