Solberg nær seier i rallycross

En og en halv runde unna målstreken var Petter Solberg (38) på vei mot sin første EM-rundeseier i rallycross. Så røk en del i forstillingen og parkerte seiershåpet.

Den tidligere rallyverdensmesteren ledet med 3,5 sekunder og hadde seieren i årets fjerde EM-runde så å si i lomma. Over et hopp på Tykkimäen-banen i Finland brakk et feste til styrearmen på Solbergs bil, og den ble umulig å styre. Dermed fikk 38-åringen ikke engang fullført finalen.

– Når man leder med så mye når litt over en runde gjenstår og dem bak ikke har sjanse, er det vanvittig kjedelig at slikt skjer. Det var ikke kult, må jeg innrømme. Jeg merket litt i forkant at noe var løst, så jeg roet kjøringen litt, men det var ikke mye å få gjort, sa Petter Solberg.

Tanner Foust vant sitt annet løp på to EM-starter hittil i sesongen. Også på Lydden Hill i sesongstarten seiret amerikaneren. Timur Timerzjanov tok annen- og svenske Timmy Hansen tredjeplassen.

Solberg fullførte ikke heatet, men ble stående igjen som beste nordmann på femteplass. Andreas Bakkerud punkterte på forhjulet og ødela bakstillingen et par runder før Solberg og ble nummer seks.

– Vi kom til Finland med lave forventninger etter en dårlig innledning på sesongen. Egentlig hadde jeg tenkt til å ta det rolig og spare bilen mest mulig til neste runde i Norge, men det gikk litt over styr i finalen. Jeg fikk en punktering på venstre forhjul, og da jeg kom over hoppet, landet jeg skjevt og brakk en bærearm bak. Men jeg viser at farten er inne, så jeg er fornøyd, sa Bakkerud. (©NTB)