Mourinhoslakt (Foto: JUAN MEDINA, © GN/zj)
Mourinhoslakt (Foto: JUAN MEDINA, © GN/zj)

Barca-stjerner slakter Mourinho: – Han skadet spansk fotball

José Mourinho får ingen rosende avskjedsord fra sine rivaler i Barcelona.

Mourinhos suksess i den spanske hovedstaden ble overskygget av en rekke skandaler. Blant annet vraket han kaptein Iker Casillas og kom på kant med både spillere og tilhengere.

– Skadet spansk fotball
Etter tre år i Real reiste portugiseren og tok over gamleklubben Chelsea. Det feller Casillas' spanske landslagskollegaer ingen tårer over.

– Du må bare se på fakta. Han skadet spansk fotball. Generelt sett gjorde Mourinho mer vondt enn godt, sier Andrés Iniesta i et intervju med avisen El Pais.

– Men jeg liker ikke å snakke om ham i det hele tatt. Så om det går greit, lar vi det være med dét, la midtbanestjernen til.

Les også: Her trikser Neymar i Barca-trøya for første gang
Les også:Mourinho: – Ronaldo trodde han visste alt

Iniesta er derimot ikke den eneste Barcelona-stjerna som slenger med leppa til Mourinho. Heller ikke Xavi er spesielt imponert over portugiseren.

– Det er opplagt at jeg ikke bryr meg om den type fotball han står for, sier han.

Midtbanestjernen sier at hans misnøye med Mourinho ikke har noe med at han var trener for erkerival Real Madrid å gjøre. Han trekker frem Real Madrid-laget med Zinedine Zidane, Figo og Raul som et han var stor fan av.

– Jeg elsket å se dem spille. De hadde en klar idé og en klar plan. Det hadde ikke Mourinhos Real Madrid. Det laget har ikke etterlatt noe arv til fremtiden, sier Xavi.

– Rike lag bør underholde
Han mener store lag er forpliktet til å spille positiv og underholdende fotball.

– Det er ikke riktig at rike og mektige klubber spiller som for eksempel Chelsea gjorde i Mesterliga-finalen i fjor, eller som Manchester City har spilt denne sesongen, eller som Mourinhos lag har gjort, sier han.

50-årige Mourinho har tidligere vært assistenttrener i Barcelona. Han har også hatt suksess som trener i Porto og Inter. Det er ennå ikke kjent hvem som tar over roret på Santiago Bernabéu neste sesong.

(NTB/ TV 2 Sporten)