VANT SISTE ETAPPE: Alessandro De Marchi.
VANT SISTE ETAPPE: Alessandro De Marchi.

Bruddseier på siste etappe i Critérium du Dauphiné

Mens Chris Froome hadde få problemer med å sikre seg sammenlagtseieren.

Vått og kaldt vær møtte rytterne på den siste og avsluttende etappen av Critérium du Dauphiné. Flere ryttere, deriblant Thor Hushovd, stod av da feltet trillet gjennom langesonen. Men de som holdt ut måtte komme seg over to 1. kategoristigninger - der den siste var ved målgang på Montée du Risoul.

Stort brudd fra start
Tidlig på etappen hadde et brudd på 24 ryttere kommet seg løs fra hovedfeltet. Frontgruppen slo likevel sprekker utover på etappen, og da siste stigning skulle forseres klarte Tim Wellens (Lotto Belisol) å rive seg løs fra Travis Meyer (Orica GreenEdge), Alessandro De Marchi (Cannondale), Alberto Losada Alguacil (Katjusja) og Manuel Quinziato (BMC).

Wellens klarte likevel ikke å holde hardkjøret da De Marchi kom susende. Cannondale-rytteren var i brudd også på lørdagens etappe, men klarte ikke å stå løpet ut sammen med Sylvain Chavanel da Samuel Sánchez stakk av med seieren.

Les også: Thor Hushovd brøt Critérium du Dauphiné

Men på søndag skulle det endelig holde helt inn for De Marchi. Selv om Chris Froome og Richie Porte rykket fra gruppen bak De Marchi, klarte ingen å hente italieneren. Han kunne dermed sykle over mål i ensom majestet til sin andre seier i et UCI-ritt.

Artikkelen fortsetter under bildet!

ENSOM MAJESTET: Alessandro De Marchi vant den siste etappen i Critérium du Dauphiné.
ENSOM MAJESTET: Alessandro De Marchi vant den siste etappen i Critérium du Dauphiné.

Froome tok den gule trøya
Sammenlagtvinner Froome befestet sin poisisjon på toppen av listene med andreplass, mens Andrew Talansky og Porte fulgte på de neste plassene.

Edvald Boasson Hagen gjorde en formidabel innsats for Team Sky på den knalltøffe etappen. Nordmannen satt i front og tauet feltet i store deler av etappen, men fem kilometer før mål ble nordmannen løst fra oppgavene sine.

For noen ble det knall og fall på etappen fra Sisteron til Risoul. Luis Angel Mate (Cofidis) deiset i asfalten og dro med seg Alberto Contador i fallet. Mate måtte bryte, mens Contador klarte å fortsette.

Se velten under:

724313

Gianni Meersmann, som var en del av bruddet tidlig på etappen, sikret seg den grønne poengtrøya i rittet.

Resultater åttende etappe:
1. Alessandro De Marchi (Cannondale)
2. Chris Froome (Team Sky) + 24 sek
3. Andrew Talansky (Garmin-Sharp) + 24 sek
4. Richie Porte (Team Sky) + 31 sek
5. Jakob Fuglsang (Astana) + 38 sek

Sammenlagt:
1. Chris Froome - 29:28:46
2. Richie Porte (Team Sky) + 58 sek
3. Daniel Moreno (Katjusja) + 2 min og 12 sek
4. Jakob Fuglsang (Astana) + 2 min og 18 sek
5. Daniel Navarro (Cofidis) + 2 min og 20 sek