Hushovd brøt, men øyner Tour-plass

Tour de France-sjansen kan henge i en tynn tråd for Thor Hushovd etter at BMC-rytteren måtte bryte Critérium du Dauphiné søndag.

– Jeg visste at det kom til å bli en hard etappe, og mitt mål var å gå i brudd. Vi endte opp med å ha to ryttere i brudd, og det var bra. På grunn av forholdene med kulde og regn, valgte jeg siden å stå av, sa Hushovd etter løpet.

Han er ikke fornøyd med det han har levert i årets Critérium du Dauphiné, men prøver å komme i toppform foran Tour de France.

– Mitt mål blir uansett å forsøke å få en plass på laget til Tour de France og gjøre en jobb for lagkameratene Cadel Evans og Tejay van Garderen, sier den norske BMC-rytteren.

35-åringen fikk en oppløftende 4.-plass på den tredje etappen, men har slitt tungt de siste dagene. I et voldsomt regnvær på søndagens åttende og siste etappe valgte nordmannen å stå av rittet.

Også lagkameraten Ivan Santaromita, samt David López (Sky) og Omega Pharma-duoen Sylvain Chavanel og Pieter Serry valgte å bryte rittet da syklistene nådde matsonen ved Le Lauzet-Ubaye. Da gjensto omtrent 80 kilometer av etappen. (©NTB)