Norsk jubel etter Semb Berges scoring mot England.  (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
Norsk jubel etter Semb Berges scoring mot England. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)

Disse 35 storklubbene så den norske U21-festen

Mesterligavinner Bayern München, Manchester United og Barcelona var blant klubbene som så det norske U21-landslaget sende England ut av EM.

England U21 - Norge U21 1-3

PETAH TIKVA (TV 2 Sporten): De fleste hardtsatsende fotballklubber med respekt for seg selv er representert med speidere og agenter under U21-EM i Israel.

På tribunen i Petah Tikva der Marcus Pedersen, Omar Elabdellaoui, Fredrik Semb Berge, Stefan Strandberg og de andre norske talentene herjet var blant andre Bayern München, Manchester United og Barcelona representert.

Se U21-festen i videovinduet øverst i saken.

– Jeg håper de merket seg noen av oss. Jeg følte jeg fikk vist meg positivt frem og sitter med en god følelse, sier Pedersen til tv2.no.

Vitesse-spissen løp 10,5 kilometer i kampen mot Israel og rundet nok trolig en mil også i 3-1-seieren som i praksis sender det norske laget til semifinale. Og det foran øynene på et samlet Fotball-Europa.

Bare sjekk denne listen:
Tyskland: Bayern München, Schalke, Wolfsburg, Hannover, Werder Bremen, Hamburg, Nürnberg, Bayer Leverkusen, Borussia Mönchengladbach, Kaiserslautern.

England: Manchester United, Chelsea, Arsenal, Everton, Fulham, Southampton, Middlesbrough, Queens Park Rangers.

Spania: Barcelona, Valencia, Real Sociedad.

Italia: Juventus, Sampdoria, Parma.

Frankrike: Marseille.

Nederland: Ajax, PSV Eindhoven, Twente.

I tillegg var de tyrkiske storklubbene Galatasaray og Besiktas, Tom Høglis Club Brugge og Anderlecht fra Belgia, Benfica fra Portugal, den russiske pengemaskinen Zenit samt Valon Berisha og Håvard Nielsens arbeidsgiver Red Bull Salzburg på plass.

Les også: Berget med praktmål da Norge banket England:– Skjønte at keeperen ikke ville ta den

På spørsmål fra tv2.no om hvor mye det norske U21-landslaget er verdt, svarer Blackburns Joshua King:

– Hvor mye er England verdt da? Du kan gange det med to.

LØNNINGSDAG: Det gjorde nok ingenting for fotballagentene Ole Petter Drevland og Jack Karadas at de norske U21-spillerne imponerte. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
LØNNINGSDAG: Det gjorde nok ingenting for fotballagentene Ole Petter Drevland og Jack Karadas at de norske U21-spillerne imponerte. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Midtstopper Fredrik Semb Berge kjemper i bunnen av Tippeligaen med Odd og sier England-seieren er det «morsomste og største» i karrieren.

– Jeg vet ikke hvor mange som la merke til meg. Jeg bruker ikke så mye energi å det her nede. Vi får se hva som skjer etterpå, sier Berge til tv2.no.

Les også: «Strikkedamen»: – Jeg går aldri på fotballkamp

Før mesterskapet la en 63 år gammel Lotto-millionær 2,5 millioner på bordet for å sikre seg 25 prosent av en eventuell overgangssum dersom Berge forsvinner fra Skagerak Arena. Yngvar Borgersen gned seg nok godt i hendene og så muligheten for gode inntekter da Odd-stopperne herjet med profilerte motspillere.

– Hvor mye er Semb Berge verdt nå?

– Det er vanskelig. Ikke vilt mye tror jeg, sier målscoreren og smiler.