Perryu21 (Foto: Aas, Erlend, © ERL)
Perryu21 (Foto: Aas, Erlend, © ERL)

Perry om sine gamle elever: – Norge kan gå hele veien

RBK-treneren mener Skullerud har tatt laget ett skritt videre etter kvalikkampene.

Norges U21-gutter imponerte alle da de banket Englands «young lions» lørdag kveld. En av dem som satt hjemme og så på var Rosenborg-trener Per Joar Hansen som også er mannen som ledet U21-laget gjennom kvalikkampene.

– Det er jo et makeløst resultat og en utrolig prestasjon av et norsk landslag. Nå lukter det semifinale alle veier her. Jeg er stum av beundring, sier han til tv2.no.

Les også: Se Bergets praktmål da Norge banket England:– Skjønte at keeperen ikke ville ta den

Han sier han ikke er overrasket over triumfen til de norske ungguttene.

– Jeg er ikke overrasket. De burde slått Israel hvor de var det klart beste laget, men var uheldige. Men det å slå et England-lag som er nødt til å vinne er en utrolig prestasjon.

– Glad på Skulleruds vegne
Perry kunne selv vært i Israel og ledet laget, men prioriterte heller å ta over roret på Lerkendal da han fikk tilbudet om den ledige trener-jobben. Han synes derimot ikke at det er bittert å måtte se mesterskapet fra sofakroken.

– Nei, tvert imot. Jeg er bare utrolig glad på Tor Ole og laget sine vegne. Jeg mener de har tatt det et skritt videre fra kvalikkampene, og vokst enda mer. Det gleder meg stort, sier han.

Perry (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
Perry (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Tror Norge kan gå hele veien
Nå tror han Norge kan gå hele veien. Han tror også motstanderne vil frykte det norske laget.

– Vi må ta en kamp i gangen. Jeg tror ikke Israel slår England, og i tillegg får vi kastet inn friske bein mot Italia og kan fort hevde oss der. Det er så mye kvalitet og så stor bredde i dette laget at jeg fort tror vi kan bli den nasjonen ingen vil møte. Vi kan absolutt gå hele veien, sier han.

På sosiale medier settes nå U21-landslaget opp mot A-landslaget. Mange mener Norges nest beste egentlig er de beste. De hylekoret vil ikke Rosenborg-treneren kaste seg på.

– Vi må ikke miste alle proporsjoner. Dette er et U21-landslag og vi møter likesinnede i denne turneringen. Landslagsfotball og kvalikkamper på høyeste nivå er langt mer fysisk og tøffere. Men det som er artig å se er at vi har en generasjon spillere som ikke ligger tilbake i forhold til jevnaldrende spillere som koster langt mer, og har store lønninger, sier han.