horgmo
horgmo

Horgmo vurderte å gjøre som Petter Northug jr.: – Tror han lykkes

Torstein Horgmo innrømmer at han også vurderte å bryte med landslaget.

STRYN (TV 2 Sporten): Norges beste snowboarder mener Norges beste langrennsløper gjorde helt rett da han valgte å gå sine egne veier, og inngå en samarbeidsavtale med Coop.

– Jeg syns det er dritkult.

Jeg kjenner ikke Petter så godt som person, men han virker som en som er sin egen beste trener, og det er jo mange av oss snowboardere som tenker på samme måte, sier Horgmo.

Vurderte å gå egne veier
I motsetning til Petter Northug jr. starta den triple X Games-vinneren på egne bein, og har bygd opp sin egen snowboardkarriere og seg selv som et attraktivt sponsorobjekt. Han innrømmer at han er økonomisk uavhengig av landslaget gjennom sine personlige sponsorer, men stor frihet gjør at han velger å være en del av fellesskapet.

– Jeg vurderte å kjøre mitt eget løp, men fra starten av er vårt forbund og landslag uavhengig, og vi har ganske frie tøyler. Hvis jeg sier til landslagssjefen at jeg vil dra dit og dit så lar han meg gjøre det, uten at det går utover meg seinere, forteller 26-åringen.

– Hvis du måtte følge en terminfestet plan hele sesongen, ville du da vært en del av landslaget?

– Da hadde jeg ikke kjørt snowboard tror jeg, enkelt og greit.

Les også: Sjekk snowboardjentenes syke henvendelser

Setter pris på fellesskapet
Horgmo mener frihet til å legge opp sesongen som det passer han best, samtidig som kjørerne kan dra nytte av hverandre gjennom trening og samlinger, gjør det norske landslaget til et av verdens beste.

– Vi er jo kompiser som kjører sammen og pusher hverandre, det er det som først og fremst gjør oss til bedre kjørere. Jeg starta jo på egenhånd, så det å ha muligheten til å kunne benytte meg av landslagstilbudet syns jeg er veldig kult. Det har mye å si for rekruttering også, og det er gøy å representerer noe som prøver å få flere med på leken, sier trønderen.

Håper Northug lykkes
Horgmo vil ikke være bombastisk i å si at andre landslag burde ta etter snowboard, men er klar på at Northug jr. har godt av å stå litt på egne bein og håper skikongen lykkes.

– Det virker som om mange av Norges beste idrettsutøvere i dag har vært sin egen beste trener. Petter har skjønt det, og turt å gjøre noe med det, mener 26-åringen og legger til:

– Det er sikkert mange som kommer til å gni seg i hendene hvis han ikke får det til, men jeg håper han får det til. Jeg tror det går.