hell of a beating
hell of a beating

Berget med praktmål da Norge banket England:– Skjønte at keeperen ikke ville ta den

Norges U21-gutter fortsetter å imponere.

Se alle høydepunktene i videovinduet over

England U21 - Norge U21 1-3:

Den 9. september 1981 ble England slått 2–1 på Ullevaal i det som er blitt en historisk VM-kvalifiseringskamp. I etterkant ble Bjørge Lillelien kjent for sin legendariske tirade til England som nasjon.

Lørdag var det duket for nok en historisk seier mot dem som omtaler seg selv som «fotballens hjemland». Denne gangen var det Norges nest beste som valset over Stuart Pearce og hans U21-landslag.

Les også:Skullerud før England-kampen: – Den største i min karriere
Les også:Pearce mener Norge har grunn til å føle seg snytt etter England-tapene

– Et kick
Scoringer av Fredrik Semb Berge, Jo Inge Berget og Magnus Wolff Eikrem sørget for en sensasjonell seier over England. Det betyr at Norge mest sannsynlig blir å finne i turneringens semifinale.

– Dette var hysterisk. Det er en pine å gå gjennom den andre omgangen. Den er forferdelig lang. Det er et kick som jeg har ventet lenge på, og som jeg aldri før har kjent på. Det er fantastisk. Det å gjøre det med så mange herlige mennesker er så deilig at det er helt sykt, sier en overlykkelig Skullerud til TV 2 Sporten.

Magnus Wolff Eikrem spilte en strålende kamp for Norge og var selvsagt strålende fornøyd etter kampen.

– Det er klart jeg gliser nå. Det er en fantastisk laginnsats. Vi slår England 3-1. Det er helt fantastisk. Det er en glad gjeng som er inne i garderoben nå, sier han.

Skullis (Foto: Aas, Erlend, © ERL)
Skullis (Foto: Aas, Erlend, © ERL)

Rørt Berget
Også Jo Inge Berget noterte seg for et vakkert mål i kampen.

– I dag gjør vi det vi ikke gjorde mot Israel. Nemlig å sette sjansene. Det må vi gjøre mot et lag som England. Vi kjemper for hverandre, og løper den ekstra meteren hver eneste gang, og da går det inn, sier han.

– Er du rørt?

– Ja, jeg er litt rørt nå. Det er godt samhold i gruppa, og vi kjemper for hverandre. Så det er deilig å vinne når man har en gjeng som kjemper for deg i ryggen, sier han.

Han er også fornøyd med perlemålet.

– Jeg skjærer inn fra motsatt kant og hele veien over. Håvard ser meg og chipper den fint gjennom. Jeg får den akkurat på kassa, og da er det bare til å smelle den i lengste. Jeg kjente med en gang at den tar ikke keeperen, sier han.

Bursdagsbarnet Marcus Pedersen kom aldri på scoringslisten men spilte likevel en glimrende kamp for Norge.

– Du ser hvordan alle jobber sammen. Vi fikk ikke helt til det spillet vi ville, men vi var smarte i dag, og vi gjorde det sammen. Å vinne 3-1 mot England er ganske stort. Synd det ikke ble noe scoring, men jeg har hatt det ganske fint på bursdagen min fordi, sier han .

Pedersen (Foto: DARREN WHITESIDE/Reuters)
Pedersen (Foto: DARREN WHITESIDE/Reuters)

Semb sendte Norge i ledelsen
England hadde mest ball i åpningsminuttene. Men etter ti minutter kom Norge til sin første mulighet. Omar Elabdellaoui kom seg fri fra høyrekanten og avsluttet fra brukbar posisjon. Skuddet gikk derimot over mål.

Men fem minutter seinere rystet de norske guttene engelskmennene. England fikk ikke klarert etter ett norsk hjørnespark. Ballen endte til slutt hos Fredrik Semb Berge som fikk vendt opp og sendt ballen forbi Jack Butland.

Praktmål av Berget
England fortsatte å ha ballen mest, men de norske guttene var livsfarlig da de gikk fremover. Etter 35 minutter dro de norske angriperne frem en ekte godbit. Håvard Nielsen fintet bort to engelskmenn før han lobbet gjennom Jo Inge Berget på elegant vist. Molde-spissen takket for pasningen ved å banke ballen i mål med en nydelig avslutning.

Eikrem scoret
England gikk ut i andre omgang får å jage redusering. Men i stedet fikk de en ny norsk kalddusj midt i fleisen. Marcus Pedersen parkerte Jordan Henderson og Craig Dawson på høyrekanten før han fant Magnus Wolff Eikrem foran boksen. Molde-midtbanespilleren nølte ikke et sekund og banket Norge opp i en 3-0-ledelse.

Eikremmål (Foto: Aas, Erlend, © ERL)
Eikremmål (Foto: Aas, Erlend, © ERL)

England reduserte til ingen nytte
På stillingen 3–0 til Norge fikk England straffespark etter at Fredrik Semb Berge var litt aktiv med armene i en duell med Craig Dawson. Dawson gikk selv frem og satte inn reduseringen for England.

Men nærmere kom aldri England. Dermed tok Norge en sensasjonell seier mot britene, og det ser med andre ord meget lyst ut med tanke på semifinale.

Her kan du se reaksjoner og analyser fra kampen i opptak

724223