Kristoff åpnet med 23.-plass i Tour de Suisse

Alexander Kristoff ble nummer 23 på lørdagens tempo i Tour de Suisse. Australieren Cameron Meyer vant åpningsetappen.

Den norske Katjusja-rytteren var 28 sekunder bak vinnertiden på den 8,1 kilometer lange tempoetappen i sveitsiske Quinto.

Gabriel Rasch endte på 52.-plass. Sky-skylisten var 39 sekunder bak Meyer. For Lars Petter Nordhaug (Blanco) ble det 102.-plass.

Meyer vant tempoetappen med tiden 9.40 minutter. Orica-syklisten var ti sekunder raskere enn nederlenderen Niki Terpstra (Omega Pharma), mens landsmannen Heinrich Haussler var ytterligere fire sekunder bak på tredjeplass.

25-årige Meyer erkjente etterpå at han hadde fordel av å starte tidlig.

– Jeg var helt klart heldig med været. Som en av de første som startet, hadde jeg vinden som en fordel. Senere snudde vinden, og mange fikk det tøffere. Jeg er glad over å kunne ikle med ledertrøya, sa Meyer ifølge Cyclingnews. (©NTB)