Thorkildsen nærmer seg gode, gamle takter

Andreas Thorkildsen tok seieren i spydkonkurransen i Florø med 84,64 meter. Nå nærmer han seg gode, gamle takter.

– Nå er det så små detaljer som gjenstår på det tekniske før det blir full klaff at jeg har problemer med å se det selv. Det er bare snakk om småtterier før kastingen min sitter som den skal og som jeg vil ha den, sa Thorkildsen til NTB etter kastingen i elitestevnet i Florø lørdag.

Han startet heller svakt. Det første kastet på Florø stadion, der han har banerekorden med 90,37 meter, var dødt. Deretter fikk han 76,98 meter, økte til 78,02, før det ble 78,80, 82,18 og vinnerkastet på 84,64 meter i siste omgang. Det var over to og en halv meter bedre enn resultatet fra Dessau.

– Det er ikke store forskjellen i utførelsen fra første til siste kast, men det er mange meters forskjell. Det viser at jeg ikke mangler mye. Dette lover godt for Bislett Games kommende torsdag, slo Thorkildsen fast.

Han hadde ikke noe imot å vinne heller, for det er lenge siden han sist sto på toppen av seierspallen.

– Det er klart det er deilig at det satt litt, selv om det tok litt tid å få det til å klaffe. Jeg merket hele tiden at jeg ikke var så langt unna, og dette er oppløftende, for jeg føler at jeg har enda en del å gå på, sa Thorkildsen. (©NTB)