Okparaebo (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
Okparaebo (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Vond stortå hemmer Okparaebo

Den norske sprintdronningen fikk stryk i middels sesongåpning på 11,59.

FLORØ (TV 2 Sporten): Ezinne Okparaebo måtte se seg slått av amerikanske Tiffany Townsend (11,52), og klokket inn til moderate 11,59. Det er et halvt sekund bak hennes egne norske rekord.

- Det var en grei åpning. Jeg har ikke løpt for fullt på en stund, så det ble en ok gjennomkjøring, sier en litt skuffet Okparaebo til TV 2 Sporten.

Vondt
En vondt stortå i høyrefoten volder henne problemer om dagen, og må ta litt av skylda for den litt skuffende åpningstiden.

- Jeg hadde veldig vondt under oppvarmingen, men kjente det ikke så godt mens jeg løp, forklarer hun.

Men det verste er at den lille overbelastningen gjør at treningene blir reduserte.

- Det er en belastningsskade. Jeg kan ikke løpe med full fart på trening, jeg har bare gjort det på gress, så det ble litt sjokk for kroppen å komme i gang.

Bedre på Bislett
Hun lover likevel bot og bedring allerede på torsdag.

- Det kommer til å gå kjappere på Bislett, garantert. Det er et av de store målene i sommer. Jeg trengte dette løpet for å komme i gang. Jeg gleder meg til å få motstand i verdensklasse der, sier Okaparaebo.

Hekketalent imponerte
En annen som imponerte var hekketalentet Øyvind Strømme Kjerpeset.

Ungutten løp inn til den sterke tiden 50,86 i de kjølige forholdene på Florø stadion. Det er bare 19 hundredeler bak den norske rekorden.

– Jeg er fornøyd med personlig rekord. Løpsopplegget var bra, men det var nok litt for kaldt og for mye vind til at det kunne bli norsk rekord, sier Kjerpeset til TV 2 Sporten.

Han pådro seg en ganske stor Donald-kul i låret etter løpet, og måtte ise ned skaden.

– Håper ikke at det er alvorlig, jeg kom sikkert bare borti en hekk. Jeg håper å slå rekorden på Bislett på torsdag, sier en offensiv Kjerpeset.