Boston Bruins klar for Stanley Cup-finalen

Boston Bruins sikret seg en finalebillett i Stanley Cup med 1-0 hjemme mot Pittsburgh Penguins fredag. Adam McQuaid ble matchvinner.

Bruins vant sammenlagt 4-0 etter best av sju kamper. Det avgjørende målet kom fem minutter ut i den siste perioden.

– Det føles godt å bidra på denne måten når du vanligvis ikke gjør det, sa McQuaid. Fredagens mål var forsvarsspillerens annet i årets NHL-sluttspill.

For annen gang på tre år skal Boston Bruins kjempe om Stanley Cup-trofeet i finalen. Klubben ble mester i 2011. Finalemotstanderen blir enten Los Angeles Kings eller Chicago Blackhawks, som møtes for en femte semifinalekamp lørdag.

I løpet av semifinalekampene klarte Pittsburgh Penguins kun å score to mål. Verken Sidney Crosby eller Jevgenij Malkin bidro med ett eneste målpoeng i møtene med Bruins.

– Guttene ga alt utpå der. De kjempet hardt, men vi fikk aldri målet vi trengte, sa Penguins-trener Dan Bylsma. (©NTB)