FRISK: Brede Hangeland er klar for innsats for Norge. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
FRISK: Brede Hangeland er klar for innsats for Norge. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Hangeland ikke med mot Makedonia

Brede Hangeland reiste hjem etter fredagens VM-kvalifiseringskamp mot Albania.

– Brede har hatt en kanontøff sesong og er sliten. Etter en diskusjon med meg ble vi enige om at han ikke skal være med tirsdag, sa landslagssjef Egil Olsen lørdag.

– Brede er aldri skadet og spiller alle kampene i Premier League. Det er klart det er tøft. Det var ikke noe stort poeng i å presse ham til å være med mot Makedonia. Vi har andre stoppere i troppen.

Drillo kommer uansett til å benytte sjansen til å se andre spillere enn dem som startet fredag.

– Vi kommer nok til å stille et ganske annerledes lag, uten at jeg er sikker på at det vil være så mye dårligere. Det kan hende vi har folk på benken som muligens burde ha spilt, og det kan vi få svar på tirsdag, sa han.

Ved siden av Hangeland er de fire U21-spillerne ute av troppen fordi de har reist videre til EM-sluttspillet i Israel. Fra før var det bestemt at Magnus Lekven slutter seg til troppen når den kommer hjem til Oslo lørdag kveld.

Også Vilsvik ute
Også Lars-Christopher Vilsvik står over oppgjøret.

Strømsgodset-spilleren var ubenyttet reserve i fredagens 1-1-kamp borte mot Albania i VM-kvalifiseringen. Sjansene for at Vilsvik hadde fått sjansen mot Makedonia på Ullevaal var derfor store, men lørdag måtte han melde forfall.

I en kort pressemelding fra Norges Fotballforbund (NFF) ble det opplyst at Vilsvik sliter med en muskelskade.

Kampen mot Makedonia tirsdag spilles utenom VM-kvalifiseringen. (©NTB)

(©NTB)