Kjersti Buaas (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Kjersti Buaas (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Kjersti Buaas satser ikke videre: – Det blir mitt siste OL

31 år gamle Kjersti Buaas er midt i forberedelsene til hennes tredje og siste OL, der det norske landslaget står sterkere enn noen gang på jentesida.

Stryn (TV 2 Sporten): Trønderjenta som tok bronse i Torino, med «Fire pils og en pizza» av Åge Aleksandersen på øret, viser at hun holder koken med nok et NM-gull på Strynefjellet i helga. Hennes tøffeste konkurrenter Silje Norendal (19) og Helene Olafsen (23) måtte se konkurransen fra sidelinja, men overrøste veteranen med godord.

– Jeg bruker Kjersi masse gjennom hele sesongen. Gjerne ved store konkurranser som X Games og Dew Tour har det reddet meg å ha Kjersti ved siden av meg på treninger. Hun er rutinert og roer meg ned hvis jeg begynner å stresse, sier Norendal, som vant X Games i franske Tignes i mars.

– Hun er veldig rutinert, og er veldig flink til å bevare leken samme hvor seriøst alt rundt henne blir. Så det kan være veldig avstressende å ha henne rundt oss, mener Olafsen.

– Det går an å være seriøs på en leken måte, også kan jeg videreføre litt av min folosofi til de to her, smiler Buaas og ser bort på lagvenninnene.

Sterkt lag i Sotsji
Det er dette trekløveret som skal forsvare Norges ære i snowboard på jentesida. Olafsen kjører kanskje kun boardercross, men alle tre kan bli å finne på startstreken i Russland. Det blir Norges sterkeste snowboard-tropp på jentesida i et OL.

– Jeg tror det blir en veldig kul utfordring å være med i slopestyle, siden det aldri har vært en OL-gren før. Samtidig blir det veldig gøy å ha med flere jenter på laget. Vi har aldri stilt opp sammen, så jeg gleder meg veldig, sier Buaas.

– Hvordan skal dere dra lasset sammen nå frem mot Sotsji?

– Vi har det utrolig gøy sammen, og pusher hverandre hele året. Det tror jeg er akkurat det vi må ta med oss inn mot neste sesong også. Mer enn noen gang, mener Kongsberg-jenta Norendal som mener de skal klare å sanke minst én olympisk medalje.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Sølvvinner Sina Candrian, gullvinner Silje Norendal og bronsevinner Kjersti Buaas etter slopestylefinalen i X Games Europa. (Foto: JEAN PIERRE CLATOT/Afp)
Sølvvinner Sina Candrian, gullvinner Silje Norendal og bronsevinner Kjersti Buaas etter slopestylefinalen i X Games Europa. (Foto: JEAN PIERRE CLATOT/Afp)

Kan være slutt etter OL
Buaas innrømmer at hun har ropt ulv om å legge brettet på hylla flere ganger, men er sikker i sin sak denne gangen om at turen til Sotsji blir hennes siste under de olympiske ringene.

– Jeg tror ikke jeg har lyst til å være med en gang til, for da er jeg jo alt for gammel, ler 31-åringen.

Les også: Bli med snowboard-fenomenet i Arctic Challenge-halfpipen

Samtidig avfeier hun ikke at kommende sesong kan bli hennes siste, og har planen klar for livet etter snowboard-karriereren.

– Jeg er veldig glad i film og foto, så jeg har gått forskjellige workshops for å lære meg litt innenfor det. Så tar jeg også Bachelor i idrett, så det blir jo noe der også å falle tilbake på. Så jeg kommer til å ha mange prosjekt jeg kan holde på med, sier hun.

– Hvordan blir det uten Kjersi på laget?

– Jeg er veldig glad for å ha henne med til OL siden det blir mitt første, også må jeg bare ta med meg alt jeg har lært av henne de siste årene. Forhåpentligvis kommer det også nye talenter vi kan lære borte det vi har lært av Kjersti igjen, smiler Norendal.

Resultater jenter big air open
1. Kjersti Buaas, Vassfjellet Snowboardklubb
2. Marte Søderlund, Lillehammer Brettklubb
3. Dina Treland, Varingskollen Brettklubb

Resultater gutter, big air open
1. Gjermund Bråten, Torpo IL
2. Ståle Sandbech, BSK
3. Markus Olimbstad, K-Town