BALLSIKKER: Drillo har full kontroll på ballen, men har hans disipler det samme? (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
BALLSIKKER: Drillo har full kontroll på ballen, men har hans disipler det samme? (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
King2222 (Foto: Solum, Stian Lysberg)
King2222 (Foto: Solum, Stian Lysberg)

Nå er Færøyene mer pasningssikre enn Norge

– Vi har ikke kommet noen vei med det poengmessig, sier færøysk landslagsspiller til tv2.no.

Albania-Norge 1-1

TIRANA (TV 2.no): Kritikken mot det norske landslaget haglet på sosiale medier etter den bedrøvelige kampen mot Albania fredag kveld. De norske landslagsspillerne spilte langt under pari, og spesielt pasningskvaliteten var svak.

For noen dager siden omtalte VG skrekktallene som toppfotballsjef Nils Johan Semb kalte «alarmerende». Norge treffer på færrest pasninger i gruppen. Norge er også det minst effektive laget i gruppen.

Les: Hangeland ikke med mot Makedonia
Les også: – Når vi spiller dårlig, må vi tåle kritikk

Passert av Færøyene
Tall fra OPTA viser at Norge hadde en pasningssikkerhet på 65,8 prosent mot Albania. I snitt i kvaliken har Norge en pasningssikkerhet på 68,8 prosent. Etter den labre kampen mot Albania har Færøyene sneket seg forbi Drillos menn hva gjelder pasningskvalitet.

Færøyene tapte 0-3 borte mot Irland, men traff på over 70 prosent av pasningene sine. Totalt i kvaliken har Færøyene en pasningskvalitet på 69,6.

Det synes ikke Drillo er alarmerende.

– Det er ikke bekymringsverdig. Det er ikke noe problem å øke den pasningssikkerheten. Vi kunne lett gått utpå mot Albania og hatt 80 prosent pasningssikkerhet, men da måtte vi spilt veldig mye bakover og på tvers. Da øker vi pasningssikkerheten. Det er ikke noe problem, men det vil vi ikke, sier Drillo.

Les: Landslagets krisegarderobe: – Det var ikke vann i dusjen
Les også: Andreplass holder neppe til playoff for Norge

– Norge har mer poeng
Den færøyske Bryne-spilleren Rogvi Baldvinsson legger ikke for mye i statistikken.

– Vi får ta det med oss, men Norge har jo mye mer poeng og mål enn oss, så det hjelper oss ikke så mye, sier Baldvinsson til tv2.no.

– Norge har en litt mer direkte spillestil mens vår trener gjerne prøver å kopiere litt mer den kontinentale stilen med ballbesittelse. Vi har ikke kommet noen vei med det poengmessig eller resultatmessig, poengeter Bryne-spilleren.

Han var på banen i hele kampen mot Irland da Færøyene tapte 3-0 etter hat trick av Robbie Keane. Baldvinsson pådro seg et gult kort og er dermed suspendert til Færøyenes neste kamp mot Sverige.

Henriksen traff på under 50 prosent
Flere av de norske nøkkelspillerne slet også voldsomt med pasningskvaliteten. Markus Henriksen traff bare på 46,4 prosent av pasningene. Men Drillo synes ikke OPTA-statistikken gir et godt bilde av kvaliteten på det norske pasningsspillet.

– Hvis du slår en pasning opp på en duell, så ser de hvem som er først på den. Er det en motstander er det pasningsfeil. Er det en medspiller, er det en riktig pasning. Den er ikke så veldig mye verdt akkurat når det gjelder kvalitet på spillet. Det er en del lag som spiller direkte som aldri har har større pasningssikkerhet enn motstanderen. Borussia Dortmund er et godt eksempel på det. Hvis Dortmund spiller mot et godt lag, har de langt mindre pasningssikkerhet fordi de spiller såpass direkte, sier Drillo.

Han vedgår at det var uvanlig mange pasningsfeil mot Albania.

– Det jobber vi med hele tiden. Vi vil ha så få pasningsfeil som mulig. Vi går ikke inn for å få pasningsfeil, sier Drillo.

TV 2 Sportens ekspert Ole Martin Årst mener U21-landslaget er bedre offensivt enn a-landslaget. Det er Drillo uenig i.

– Det er mange meninger om fotball. Hyggelig det. Jeg mener vi er bedre enn U21, sier Drillo, som åpner for å hente opp flere unggutter før høstens kvalikkamper.

– Vi kommer til å bruke en del av spillerne som er i Israel, det er jeg ganske sikker på. Kanskje til og med flere enn de jeg har hatt til nå. Jeg ser etter fart og kreativitet. Stefan Johansen har vært tatt ut tidligere, og han er naturligvis aktuell, sier Drillo.