Edinson Cavani og Napoli har opplevd måltørke i det siste. I kveld får de besøk av Juventus på Sao Paolo (Foto: GIAMPIERO SPOSITO/Reuters)
Edinson Cavani og Napoli har opplevd måltørke i det siste. I kveld får de besøk av Juventus på Sao Paolo (Foto: GIAMPIERO SPOSITO/Reuters)

Sjekk lørdagens fotballrykter: – Krever gigantsum for å selge «El Matador»

Mens Yohan Cabaye er i heftig flørt med Manchester United. Få med deg ryktebørsen!

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk | altomfotball.no

Følg overgangene i vårt overgangssenter – 24 timer i døgnet!

TV 2 Sporten fortsetter å levere overgangsrykter selv om overgangsvinduet er stengt.

Nå er sesongen over i store deler av Europa, og klubbene er i gang med planlegging av neste sesong. Selv om det fortsatt er lenge til vinduet åpner, så starter Silly Season for alvor nå.

Chelsea og Roman Abramovitsj er fast bestemt på å styrke laget offensivt til den kommende sesongen. Fredag bekreftet Napoli-president Aurelio De Laurentiis at Chelsea har vist interesse for klubbens stjernespiss Edinson Cavani. Nå melder engelsk media at Chelsea skal ha lagt inn et bud på 445 millioner kroner for «El Matador», men Serie A-klubben skal ha sagt nei. De Laurentiis er nemlig klar på at Chelsea må ut med 485 millioner kroner, utkjøpsklausulen til Cavani, for å sikre seg spilleren. Chelsea skal ha forsøkt å sende Fernando Torres andre veien, pluss 230 millioner kroner, men Napoli har nok tydeligvis ikke blitt imponert over det spanjolen har vist i Chelsea. Napoli og De Laurentiis vil prøve å tiltrekke seg interesse fra Real Madrid og Manchester City for å sette fart i kampen om Cavani.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Edison Cavani (Foto: FABIO MUZZI/Afp)
Edison Cavani (Foto: FABIO MUZZI/Afp)

Samtidig som Cavani-ryktene florerer, skal José Mourinho ha advart kaptein John Terry om at han ikke er sikret en plass på laget. Mourinho holder et tett øye med Porto-forsvarer Eliaquim Mangala, noe som kan føre til mer benkesliting for Mr. Chelsea.

Les også: Dette er Hangelands råd til reisekåte U21-gutter
Les også: Manchester United hentet unggutt

For Napolis del vil et eventuelt salg av Cavani bli etterfulgt av en erstatter, det bekrefter president De Laurentiis. Hetest til den jobben er Edin Dzeko fra Manchester City. Mulighetene er til stede for at bosnieren blir en del av en byttehandel der Cavani reiser til Etihad, mens Dzeko og en god slump penger ender opp i Italia. Men Dzeko er også jaktet av Borussia Dortmund, så her er ingenting sikkert.

David Moyes har startet den tøffe jobben med å lede Manchester United etter Sir Alex Ferguson-tiden tok slutt denne sesongen. Den tidligere Everton-manageren vet nok hva som må til, og nå har jakten på en ny sentral midtbanespiller blitt intensivert. Barcelonas Cesc Fàbregas er sterkt ønsket på Old Trafford, og Moyes er klar til å by Arsenal ut av kampen om spilleren med et bid på 360 millioner kroner. Selv har Fàbregas uttalt at han vil bli værende på Camp Nou og kjempe om plassen, men spørsmålet er om spanjolen klarer å motstå fristelsen med å returnere til Premier League.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Fabregas
Fabregas

Supporter-favoritten David Luiz kan forsvinne fra Chelsea. Barcelona jobber for tiden aktivt med å styrke lagets midtforsvar, og Luiz skal angivelig være klubbens plan B denne sommeren. Drømmesigneringen er verdens kanskje beste midtstopper, nemlig PSGs Thiago Silva. Det kan likevel bli vanskelig å kjøpe Silva fri fra styrtrike PSG, så dermed kan det ende opp med et bud på 225 millioner kroner for David Luiz.

Newcastles Yohan Cabaye flørter med Manchester United. Den 27 år gamle midtbanespilleren svarte følgende til Canal + da han ble spurt om en overgang til United virket appellerende.

– Ja, selvsagt. Jeg har likt klubben i lang tid. Jeg liker hva de gjør. Sir Alex Ferguson har forlatt klubben, men de har ansatt en veldig god etterfølger, og han gjorde noen veldig gode ting i Everton, sa Cabaye.

Les også: Nytt stjernekjøp av Manchester City

Liverpool jakter ny spiss, og nå skal Merseyside-klubben har vunnet kampen mot Tottenham om Celta Vigos Iago Aspas. Rødtrøyene fikk et bud på 70 millioner kroner akseptert forrige uke, men overgangen drøyet da flere klubber viste interesse. Aspas skal likevel ha bestemt seg for at han vil til Anfield, og det er ventet at 25-åringen signerer en fireårskontrakt med Liverpool kommende uke. Liverpool ønsker også å hente Arouna Koné fra Wigan, men kan få tøff kamp fra spissens tidligere manager Roberto Martínez. Den nyansatte Everton-manageren har nok et lite fortrinn her.

Wayne Rooney vil bort fra Manchester United, men om han forsvinner er foreløpig et ubesvart spørsmål. Kampen om spissen er det i alle fall ingenting å si på. Chelsea har varslet at Arsenal kommer til å få tøff kamp om Rooney dersom Manchester United bestemmer seg for å selge denne sommeren. Arsenal-eier Ivan Gazidis uttalte før helgen at klubben er i stand til å vise økonomiske muskler, og dersom Chelsea sikrer seg Edinson Canvani vil veien mot Rooneys underskrift bli litt lettere. Men her er nok ikke siste ord sagt.

Men selv om Lukas Podolski og Olivier Giroud ble hentet til klubben før forrige sesong, er det spissjakt som gjelder i Arsenal. Real Madrids Gonzalo Híguain forsvinner etter alle solemerker bort fra klubben i sommer, og Arsenal skal være i ferd med å sluttføre en avtale med argentineren verdt 180 millioner kroner. Híguain har selv innrømmet at Arsenal ville vært en god «match» for ham. Arséne Wenger skal ha møtt Híguains far, Jorgé Híguain, som også er agent for sønnen.

Les også: Bolt: – Liker ikke Balotelli
Les også: Dette er Fulhams nye keeper

Tottenham vil også styrke laget fremover på banen. Bayern Münchens Mario Gomez har spilt mindre og mindre etter at Mario Mandzukic kom til klubben, og en overgang til Tottenham kan være på trappene. Tyskerens agent Uli Ferber sier at Gomez kommer til å forlate Mesterliga-vinneren i sommer. Tottenham skal være villige til å betale 63 millioner kroner for spissen. Napoli og Bayer Leverkusen skal også være interesserte, men Tottenham skal angivelig ligge lengst frem i løypa.