Gianni de Biasi (Foto: Stian Lysberg Solum)
Gianni de Biasi (Foto: Stian Lysberg Solum)

Albanias landslagssjef til TV 2: – Norge var heldige

Gianni De Biasi drømmer fortsatt om Brasil-VM.

Albania-Norge 1-1

TIRANA (TV 2.no): Albania vant sjansestatistikken mot Norge, og hadde kanskje fortjent mer enn ett poeng i heksegryten i Tirana. Det norske laget spilte en svak kamp. Pasningsfeil, dårlige ballmottak og lite kreativitet fremover gjorde kampen til et nitrist skue.

En flott Tom Høgli-heading på tampen av kampen gjør at Copacabana-sandalene ennå ikke kan legges helt bakerst i skapet. Det er fortsatt håp for Drillos menn, men da må laget vise helt andre takter mot Kyrpos og Sveits i høst.

Les: Andreplass holder neppe til playoff for Norge
Les også: Høgli tente VM-håpet for Norge: – Alt kan skje

– Litt heldige
Den sene norske scoringen la en naturlig demper på stemningen på nedsarvede Qemal Stafa stadion. Etter kampen var trener Gianni De Biasi en slagen mann.

– Norge var litt heldige, sier De Biasi til tv2.no.

Italieneren med fortid som trener i Udinese og Torino har på kort tid tatt Albania 33 plasser opp på FIFA-rankingen. I januar lå Albania på 71. plass på rankingen. Nå er landet nummer 38. Den gode kvalikstarten har gitt landet fotballfeber.

– Vi drømmer fortsatt om Brasil. Gruppen er åpen, innrømmer De Biasi.

Les: Spiss-konkurrent King mener Marcus Pedersen bør spille
Les også: Dette er mannen som blendet Jarstein med laserpistol

– Uavgjort ikke bra for oss
Han fikk se laget sitt gå ut i hundre. Etter bare 16 sekunder fikk Espen Ruud gult kort da han måtte ty til ulovlige midler. Albania hadde nok store sjanser til å vinne kampen. På stillingen 1-0 reddet Tom Høgli på streken. Like før hadde Albania en heading som Rune Jarstein såvidt fikk slått i tverrliggeren og ut.

Litt ut av ingenting utlignet Norge fire minutter før slutt. Uavgjort til tross, De Biasi er stolt av laget sitt.

– Vi spilte en god kamp mot et veldig godt lag. Uavgjort er ikke så bra for oss, men slik er fotballen. Norge ga oss større problemer utover i kampen, sier De Biasi.

Nå venter en lang landskamppause for begge lag. Albania møter Slovenia og Island på bortebane i september.