KONTRASTER: Kronprinsesse Mette Marit besøkte et senter i Myanmar som lærer barn hvordan de skaffer rent vann og utfører førstehjelp. Nå skal hun rett i kongelig bryllup.  (Foto: Røde Kors Norge)
KONTRASTER: Kronprinsesse Mette Marit besøkte et senter i Myanmar som lærer barn hvordan de skaffer rent vann og utfører førstehjelp. Nå skal hun rett i kongelig bryllup. (Foto: Røde Kors Norge)

Mette-Marit har ankommet Stockholm

Kronprinsesse Mette-Marit ankom Stockholm tidlig lørdag morgen etter å ha tilbrakt den siste uken i Myanmar.

Av Kaja Kirkerud

Kronprinsesse Mette-Marit kom lørdag morgen direkte til bryllupsfeiringen til prinsesse Madeleine og Chris O'Neill i Stockholm. Hun dro rett til Grand Hotell, skriver VG.no. Kronprinsessen har den siste uken hatt et tett program i Myanmar. Uken før deltok hun på den store kvinnekonferansen «Women Deliver» i Kuala Lumpur i Malaysia, og dro direkte videre til Myanmar.

LES ALT OM PRINSESSEBRYLLUPET HER.

Røde Kors-prosjekter

Mette-Marit skal ha brukt uken til å besøke flere prosjekter i regi av Røde Kors, en organisasjon hun er beskytter for. Hun har flere ganger uttrykt glede over besøket på Twitter.

– Forlater Myanmar etter en uke, med følelsen av håp for landet deres. Som en ung jente sa til meg:«Nå er det endelig håp». skriver kronprinsessen lørdag morgen.

Kronprinsessen skal blant annet ha brukt tiden til å møte frivillige, kvinnelige ledere og lærere.

– Jeg er veldig imponert over arbeidet de frivillige i Myanmar gjør, og hvordan barna og lokalsamfunnet forbereder seg for eventuelle katastrofer som sykloner og flom, sa Mette-Marit til Røde Kors.

TV2s egen kongeekspert, Kjell Arne Totland mener overgangen må være stor for kronprinsessen.

– Kontrastene må være store og litt overveldende for Mette-Marit I dag – direkte fra Røde Kors hjelpeprosjekter i Myanmar til glitrende prinsessebryllup i Stockholm. Det er sikkert også litt tankevekkende, sier Totland.

MØTTE LOKALBEFOLKNINGEN: Mette-Marit møtte både barn og voksne i tilknytning til Røde Kors sine sentre i Myanmar.  (Foto: Røde Kors)
MØTTE LOKALBEFOLKNINGEN: Mette-Marit møtte både barn og voksne i tilknytning til Røde Kors sine sentre i Myanmar. (Foto: Røde Kors)

Les også: Madde med lakenskrekk – natten før bryllupet

På med finstasen

På grunn av reisen til Myanmar gikk Mette-Marit glipp av den storslagne førfesten på Grand Hôtel fredag.

Kronprins Haakon, prinsesse Martha og Ari Behn representerte det norske kongehuset på festen.

– Mette-Marit har nok mye å fortelle sine venner på festen på Drottningholm i kveld. Men først er det nok rett til frisøren – og på med gallakjole og diadem, sier Kjell Arne Totland.