PRIORITERER TRENING: Therese Johaug og Marit Bjørgen (Foto: Olsen, Geir/NTB scanpix)
PRIORITERER TRENING: Therese Johaug og Marit Bjørgen (Foto: Olsen, Geir/NTB scanpix)

Langrennsstjernene dropper NM: – Sjokkert over Norges Skiforbund

NM-arrangøren i Molde er ikke fornøyd med at de beste langrennsløperne vil prioritere høydetrening foran mesterskapet.

I den kommende OL-sesongen vil Norges beste langrennsløpere prioritere høydetrening framfor ski-NM i Molde. Det liker NM-arrangøren svært dårlig, skriver NRK.

Etter én distanse innvilges Marit Bjørgen og de andre skiessene fri fra NM. Mesterskapet arrangeres fra 16. til 19. januar, og allerede 8. februar går den første øvelsen for langrennsløperne i Sotsji-OL.

– Løperne reiser til høyden i løpet av NM. Noen kommer nok bare til å gå én distanse. Men det kan også være at noen går alle fire. Det blir individuelle planer ut fra hva vi mener er best for hver enkelt, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NRK.

Han antyder at løperne trenger 60 høydedøgn før OL for å kunne kjempe om medalje. Kvinnelandslagstrener Egil Kristiansen skulle gjerne sendt jentene til Seiser Alm enda tidligere.

– Det ideelle hadde kanskje vært å dra en uke tidligere. Men vi har respekt for at NM er et viktig arrangement, så alle stiller der, sier han.

Les også:– Northugs støtteapparat er komplett

Sjefen for neste års ski-NM, Tore Witsø, sier til NRK at han er sjokkert over Norges Skiforbunds avgjørelse. Han mener det blir vanskelig å skape folkefest i Molde uten de største stjernene på plass.

Problematikken er et tema som oppstår nærmest hvert år. Seinest i år valgte Petter Northug å stå over et NM-renn. (©NTB)