FINGEREN I VÆRET: Rafael Nadal etter triumfen mot Novak Djokovic (Foto: YOAN VALAT/Epa)
FINGEREN I VÆRET: Rafael Nadal etter triumfen mot Novak Djokovic (Foto: YOAN VALAT/Epa)

Nadal vant tennisthriller

Spanske Rafael Nadal er klar for sin åttende finale på grusen i Roland-Garros etter at han slo Novak Djokovic 3-2 i sett.

Det ble som alltid en veldig jevn og spennende kamp mellom de to duellantene som møttes i fjorårets finale i Paris.

Tredjeseedede Nadal tok seg av første sett med 6-4, mens Djokovic slo tilbake direkte og vant 6-3.

Nadal viste ingen nåde i det tredje settet og vant med klare 6-1.

I det fjerde settet var tennisstjernen fra Mallorca ett poeng unna en matchball i sin egen serve. Men Djokovic, som lå under 0-30, brøt tilbake og tok settet til tiebreak, som han senere vant klart med 7-3.

I det femte settet var det serberen som var toneangivende i starten, og han klarte å bryte Nadals serve først. Nadal kom tilbake, og spillerne fulgte hverandre som skygger. Hver ballduell ble nærmest spilt som en matchball.

Les også: Van(n)vittig: Sjekk svømmestjernenes bikini-tørrtrening

På stillingen 8-7 i Djokovics serve, klarte Nadal å få tre matchballer. Han viste ingen nåde da Djokovic slo ballen ut etter en suveren serveretur.

– Noen ganger vinner jeg, og noen ganger vinner han. Nå var det min tur. Jeg ser fram til søndagens finale, sa Nadal, som har hatt et helt spesielt forhold til grusturneringen på Roland-Garros.

Han har vunnet 58 kamper og bare tapt én. Søndag kan han vinne sin åttende tittel i Grand Slam-turneringen. Siden 2005 har han vunnet sju ganger (eneste unntak var i 2009).

Han møter landsmannen David Ferrer søndag. Det er fjerdeseedede Ferrers første Grand Slam-finale.

Ferrer slo Jo Wilfried-Tsonga 6-1,7-6, 6-2 i sin semifinale. Tsonga slo tidligere i mesterskapet ut Roger Federer. (©NTB)