Skullerud22 (Foto: Aas, Erlend, © ERL)
Skullerud22 (Foto: Aas, Erlend, © ERL)

Skullerud før England-kampen: – Den største i min karriere

U21-landslagssjefen rangerer storkampen mot England foran Vålerengas cupfinale i 2008.

PETAH TIKVA (TV 2 Sporten): Med muligheten til å sende England ut av EM allerede lørdag, innrømmer Tor Ole Skullerud at det kribler litt ekstra foran oppgjøret på HaMoshava Stadium lørdag.

– Det blir nok sannsynligvis den største kampen jeg har hatt ansvaret for. Jeg har også vunnet cupgull med Vålerenga, og det kan kanskje settes opp i nærheten av det her, sier Skullerud.

På pressekonferansen dagen før kampen stiller han på podiet sammen med kaptein Stefan Strandberg og backen Omar Elabdellaoui. Skullerud forteller hvordan han lader opp til oppgjøret som kan sørge for at engelskmennene ikke får noe å spille for i den siste kampen mot Israel.

– Kampdagene er ganske like. Jeg er forhåpentligvis ganske normal, prøver å slappe av litt, tenke på andre ting, kjøre en treningsøkt, spiser mye og setter sammen et kampmøte. Det meste av forberedelser gjør vi dagen i forveien.

Les også:Zaha klar til dyst mot Norge
Les også:Pearce mener Norge har grunn til å føle seg snytt etter England-tapene

Tror Berget blir klar
Skullerud forteller at Jo Inge Berget trolig blir klar etter smellen han fikk i hodet mot Israel. Det betyr at kun Vegar Eggen Hedenstad står over sammen med de av spillerne i A-landslagstroppen som vurderes som uaktuelle etter ankomst Tel Aviv lørdag morgen.

Markus Henriksen, Håvard Nordtveit og Joshua King starter alle i Tirana, og vil med det trolig ikke bli vurdert for annet enn eventuelt et innhopp. Valon Berisha derimot går trolig rett inn på U21-laget lørdag.

– Jeg vil gjerne se an natten, reisen og hva som skjer i Albania i kveld før jeg svarer 100 prosent på det, sier Skullerud.

Frykter ikke Zaha
Wilfried Zaha, Tom Ince og Danny Rose er alle tilbake i England-troppen lørdag, og spesielt førstnevnte er en mann å se opp for med sine dribleferdigheter.

– Det er alltid gøy å møte gode spillere. Vi har møtt England før og er ikke redd for noen, men vet selvsagt at han er en god spiller, sier kaptein Stefan Strandberg.

De norske talentene tapte begge kvalifiseringskampene mot England, men var absolutt på høyde med Stuart Pearces lag som sto med ni strake seirer uten baklengsmål før EM-sluttspillet. Norge kjenner engelskmennene godt og har blant annet sendt Per Brogeland til balløya for å se oppkjøringskampene.

– Jeg syns vi har et herlig utgangspunkt. Den tredje gangen håper vi å ha marginene på vår side, men vi møter et veldig, veldig godt lag. Jeg er ganske sikker på at England er et bedre lag nå enn i den første kampen, sier Skullerud.