Cancellara (Foto: Christophe Ena/Ap)
Cancellara (Foto: Christophe Ena/Ap)

Cancellara dropper Tour de France

Sveitseren nedprioriterer touren for å vinne VM i Italia i høst.

Det har lenge vært usikkert om Fabian Cancellara kom til å delta på årets utgave av Tour de France. Fredag bekreftet han selv at han ikke vil være blant de startende når sykkeleventyret triller i gang 29. juni.

Nå retter han fokuset mot VM i Italia i september.

– Tour de France har gitt meg mange flotte øyeblikk, men nå har jeg satt meg andre mål, sier han til Velonation.com.

For å toppe formen inn mot verdensmesterskapet har han nå pekt seg ut spesifikke ritt som han ønsker å sykle. Der inngår ikke Tour de France.

– Etter Sveits rundt kommer jeg ikke til å sykle Tour de France. Jeg vil heller kjøre Østerrike rundt, Polen rundt og Vueltaen, sier han.

Cancellara er fire ganger verdensmester på tempo og var også stor favoritt til å vinne landeveisrittet i 2009, men endte som nummer fem. Årets VM-løype er av den kupperte sorten, noe sveitseren med sine seirer i Flandern rundt og Paris-Roubaix har vist at han mestrer bra. Nå skal han ha innsett at tiden til å vinne VM på landevei er i ferd med å renne ut, og har derfor bestemt seg for å droppe Touren.

– Vi er ute etter å holde Fabian i best mulig form inn mot VM. Derfor passer det best at han sykler Vueltaen, sa RadioSchack Leopards talsmann Tim Vanderjeugd tidligere i år.

– Han fokuserer mindre og mindre på tempoen. Nå er det landeveisrittet han sikter mot. Han ønsker å bære regnbuetrøya minst én gang før han legger opp og han har ikke ti år å gjøre det på.

Fabian Cancellara (Foto: PASCAL ROSSIGNOL, © JNA/)
Fabian Cancellara (Foto: PASCAL ROSSIGNOL, © JNA/)