Helspansk finale i Roland-Garros

Spanske Rafael Nadal er klar for sin åttende finale på grusen i Roland-Garros, der han møter landsmannen David Ferrer søndag.

Det er fjerdeseedede Ferrers første Grand Slam-finale. Nadal vant den moralske finalen mot verdensener Novak Djokovic med 3-2 i sett.

Det ble som alltid en veldig jevn og spennende kamp mellom de to duellantene som møttes i fjorårets finale i Paris. Tredjeseedede Nadal tok seg av første sett med 6-4, mens Djokovic slo tilbake direkte og vant 6-3.

Nadal viste ingen nåde i det tredje settet og vant med klare 6-1. I det fjerde settet var tennisstjernen fra Mallorca ett poeng unna en matchball i sin egen serve. Men Djokovic, som lå under 0-30, brøt tilbake og tok settet til tiebreak, som han senere vant klart med 7-3.

I det femte settet var det serberen som var toneangivende i starten, og han klarte å bryte Nadals serve først. Nadal kom tilbake, og spillerne fulgte hverandre som skygger. Hver ballduell ble nærmest spilt som en matchball.

På stillingen 8-7 i Djokovics serve, klarte Nadal å få tre matchballer. Han viste ingen nåde da Djokovic slo ballen ut etter en suveren serveretur. (©NTB)