larsåsen (Foto: Grøtt, Vegard)
larsåsen (Foto: Grøtt, Vegard)

NISO inn i Larsåsen-saken

Stavhopperen får hjelp til å løse reklamekonflikten og ønskes samtidig velkommen til Bislett.

Etter et møte i ettermiddag ble det klart at Cathrine Larsåsen får hoppe på Bislett. Etter at friidrettspresident Svein Arne Hansen ifølge NRK truet med å stenge stavhopperen ute fra landslaget etter at hun har stilt opp for en reklamefilm for Unibet, havnet saken også på bordet til Bislett Alliansen.

Larsåsen er påmeldt til kvinnenes stavkonkurranse torsdag, og er fortsatt ønsket velkommen av arrangøren.

– Vi har diskutert saken, og vi finner ikke noe grunnlag til å stoppe henne fra å konkurrere i Bislett Games, sier styreleder i Bislett Alliansen, Oskar Petter Jensrud, til TV 2 Sporten.

Får NISO-hjelp
Nå har stavhopperen også engasjert NISO til å rydde opp i konflikten med forbundet.

– Vi har tatt over denne saken nå. Og skal i første omgang ta over den direkte kontakten med forbundet slik at Cathrine får konsentrert seg om det sportslige, sier NISO-leder, Joachim Walltin til TV 2 Sporten.

Han er kritisk til truslene om å stenge henne ut av landslaget.

– Hun får jo ingen støtte fra friidrettsforbundet. Det forbundet indirekte gjør nå er å be henne å legge opp. Uten denne avtalen er hun nesten avhengig av støtte fra foreldrene for å kunne satse, sier Walltin.

Kjemper om VM-krav
Larsåsen kjemper om å komme over 4.50 som er kravet for å komme til VM. Uansett skal hun i utgangspunktet representere Norge under den europeiske supercupen i England St. hans-helga.

Men det står altså i fare etter leflingen med Unibet, som er sett på som den store stygge ulven i forhold til Norsk Tipping. Også Mads Zuccarello Aasen ble utestengt fra ishockeylandslaget av samme grunn tidligere i vår.

Til uka skal Larsåsen i møte med Svein Arne Hansen. Friidrettspresidenten aksepterer at hun får delta i landets største stevne.

– Det er greit at hun hopper på Bislett, det kan ikke vi nekte henne i. Men jeg står på det jeg har sagt at hvis hun har en avtale med Unibet, så får hun IKKE representere Norge, sier Hansen til TV 2 Sporten.

Han ser frem til å møte Larsåsen ansikt til ansikt.

– Vi setter oss ned til uka og prater om dette, jeg, Cathrine, og klubben, så får vi se hva som kommer ut av det, sier han.

Møtet med forbundet vil finne sted før torsdag.

– Larsåsen håper at forbundet ser saken fra hennes side også og setter seg inn i hennes situasjon. Dette var den eneste muligheten hun hadde til å satse når støtten fra forbundet falt bort. Hun ønsker en løsning og håper de beste utøverne tas ut på landslaget basert på sportslige prestasjoner. Hun føler seg urettferdig behandlet hvis de velger å nekte henne deltakelse på landslaget pga dette. Hvis regelverket er slik bør de se på muligheten for å endre regelverket, sier Walltin.