Hushovd222 (Foto: Lauten, Daniel Sannum)
Hushovd222 (Foto: Lauten, Daniel Sannum)

Skuffet Hushovd til TV 2: – Det er for dårlig

Men Mads Kaggestad tror fortsatt vi får se 35-åringen i Tour de France.

Thor Hushovd fikk nok en tung dag på sykkelsetet da sjette etappe av Critérium du Dauphiné gikk av stabelen fredag.

– Ble beintøft
Oksen fra Grimstad tok det rolig på torsdagens tempoetappe for å spare krefter til fredagens 143 km lange etappe fra La Léchère-Les-Bains til Grenoble. Det hjalp derimot lite.

– Det ble et helt annet løp enn de fleste hadde trodd. Det ble beintøft. Men det er for dårlig. Det fungerer ikke som jeg håper på. Da klarer jeg ikke å henge med dessverre, sier han til TV 2 Sporten.

– Når kjente du at det ikke var din dag?

– Det var da det gikk fort på slutten. Da ebbet kreftene ut, sier han.

Les også: Boasson Hagen fortsetter å imponere
Les også: Hushovd avfeier Kaggestads feiltrent-påstand

Tidligere i uka fortalte Hushovd at han følte seg som en ny rytter etter å ha prestert godt på onsdagens etappe. I dag var det derimot full stopp på ny.

– I dag følte jeg meg som en annen rytter igjen. Det går litt opp og ned.

– Er du rådvill?

– Nei det er jeg ikke, vi får ta det som det kommer, sier en tydelig skuffet Hushovd.

Fortsatt optimist
TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad er likevel optimistisk med tanke på å få se Grimstad-gutten på startstreken når Tour de France starter 29. juni.

– Det så ikke så bra ut i dag. Det eneste som er trøsten er at hele laget ikke er noe spesielt bra. Prestasjonene der nede er litt under pari. Jeg tror det bare skal en justering til i treningsopplegget for å få Thor i form, sier han.

– Jeg er ikke av dem som mener at vi kan avskrive ham. Jeg tror det er en justeringssak. Han har kanskje ikke vært helt restituert etter California. Det et små marginer som skal til for å snu dette, sier han.

– Tror du vi får se han i Tour de France?

Det tror jeg. Jeg er selvfølgelig ikke sikker. Men jeg tror BMC-ledelsen er så fornuftig at de ser hvilken ressurs han vil være for laget. Grunnformen til Thor Hushovd er der, men han virker å være stinn i beina nå, sier han.