SOLBRENT: Stuart Pearce har vært mye under den israelske solen. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
SOLBRENT: Stuart Pearce har vært mye under den israelske solen. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)

England-sjefen før skjebnekampen: – Like mye press på Norge

Stuart Pearce mener det norske U21-landslaget var uheldige som ikke tok tre poeng mot Israel.

PETAH TIKVA (TV 2 Sporten): EM er over for det engelske landslaget med tap mot Norge, men en solbrent Stuart Pearce fremsto lite stresset på pressekonferansen fredag der også Marvin Sordell stilte.

De rundt 20 engelske journalistene i salen sørget også for at den tidligere venstrebacken slapp billig unna med svært lite kritiske spørsmål og høflige fraser dagen skjebnekampen i Petah Tikva.

– Norge er veldig godt organisert og har mange gode individer. På U21-nivå har de hatt en sterk gruppe i noen år. Det beviser de også ved å være her nå, og noen av spillerne er også allerede på seniorlaget, sier Pearce til TV 2 Sporten.

Imponert over Norge
Han roste det norske laget på pressekonferansen også tirsdag, og la nå til at han ble mektig imponert over at Norge sørget for at Frankrike går glipp av nok et U21-mesterskap. Den norske leiren mener alt press ligger på England lørdag, men det er ikke Pearce enig i.

– Begge lag må vinne. Det er ikke mer press på oss enn Norge. De vet de får en sjanse til hvis de taper – det får ikke vi. Vi vet hva som står på spill, sier Pearce.

Etter å ha sett oppgjøret mellom Norge og Israel på video, forteller Pearce at han ble imponert over innbytterne Håvard Nielsen og matchvinner Harmeet Singh. Han tror begge spiller fra start lørdag.

– Norge var uheldige som ikke slo Israel. Det er helt sikkert. Selv med ti spillere var de det beste laget, og at de fikk en sein utligning overrasket ikke meg.

Les også: Pearce mener Norge har grunn til å føle seg snytt etter England-tapene

Stjernetrio klare
På pressekonferansen fortalte landslagssjefen at trioen Wilfried Zaha, Danny Rose og Tom Ince alle trolig blir klare til å gå inn på laget som røk 0–1 for Italia onsdag.

– De styrker laget, og det sier seg selv at det gir sjefen hodebry. Norge-kampen gir oss en mulighet til å heve oss, sier Marvin Sordell.

– Vi er klare for å spille allerede i dag. Italia-kampen var ikke bra, men vi ble ikke et dårlig fotballag over natten. Vi kom til EM med ni strake seirer uten baklengsmål. Hvis vi presterer godt, vinner vi kampen. Det sier sikkert den norske treneren til sine spillere også, sier Pearce.

Les også: Zaha klar til dyst mot Norge

I den rundt 20 minutter lange seansen forteller «Psycho» også at han ble voldsomt imponert over oppgjøret mellom Tyskland og Nederland torsdag kveld.

– Det er det høyeste nivået jeg har sett i en U21-kamp noensinne.