Vitello scombrus   på norsk vis.
Vitello scombrus på norsk vis.

Vitello scombrus - En klassiker på norsk vis

På norsk: Roastbeef med makrelldressing

Jan Robin Ektvedt er til daglig assisterende kjøkkensjef på Strand Restaurant i Oslo og medlem av kokkelandslaget, men i sommer skal han kokkelere for Sommertid på TV 2.

Vitello scombrus

En frisk sommer-forrett

Roastbeef

Ingredienser:

500g kalv flatbiff (eller kalv indrefilet)

Olivenolje

Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Gni inn kjøttet med olivenolje

Og kryddre godt med salt og pepper

Grill det på høy varme, ca.1 min på hver side. Så legg det på den siden av grillen det er lav varme til den har en kjærnetempratur på 50 grader.

La kjøttet hvile på fjølen til det er helt avkjølt.

Scombrus dressing

4 stk makrellfileter

1 egg

1 dl melk

1 ss fin sterk sennep

1 ss kapers

1 neve finkuttet ramsløk (eller en annen favoritt urt)

4 dl solsikkeolje

Skallet og saften til 1 sitron

Salt og sort pepper

Les også: Grevens italienske favoritt

Fremgangsmåte:

Start med og ta ut beinene av fiskefeltene vis det ikke allerede er gjort. Mariner de lett med litt olivenolje, salt og pepper. Legg de på grillen med skinnsiden ned på medium høy varme i ca. 5 minutter eller till gjennomvarme.

Legg de over på fjølen til de er litt avkjølt nok til og pille kjøttet av skinnet i små flak. Ha dette i en bolle.

Mayonesebasen lages enkelt ved og tilsett de resterende ingrediensene over i et litersmål. Da vill du se at oljen flyter til toppen og alt det andre ligger på bunn. Ta en stavmixer og før den helt ned till bunns, så pulserer du forsiktig ett par ganger med stavmixeren før du sakte fører den opp mot toppen på full spiker og da skall du se att det kommer en majones opp mot toppen. Når den har kommet sammen så smaker du till med salt og pepper. Og blander forsiktig med makrellen i bollen.

Annrettes med tynne skiver av kjøttet

Flatt på talerknen og toppes med revet parmesan olivenolje og roccula.