KJENT KJOLEDESIGNER: Det er nå klart at det er det store motehuset Valentino som har designet brudekjolen til prinsesse Madeleine. Her fra da det kommende brudeparet tok ut lysning til ekteskap i mai.  (Foto: Scanpix)
KJENT KJOLEDESIGNER: Det er nå klart at det er det store motehuset Valentino som har designet brudekjolen til prinsesse Madeleine. Her fra da det kommende brudeparet tok ut lysning til ekteskap i mai. (Foto: Scanpix)

Valentino designer Maddes brudekjole

Det er bekreftet – superdesigneren Valentino er designeren bak prinsesse Madeleines brudekjole.

Av Kaja Kirkerud

Designeren Valentino Garavani er en av mange celebre gjester i morgendagens prinsessebryllup i Stockholm. Og nå er det klart hvorfor han er invitert.

– Ja, det er han. Det er bekreftet, svarer det svenske hoffets informasjonssjef, Bertil Ternert, på spørsmål om hvem som har designet brudekjolen. Det skriver svenske Aftonbladet.

KONGEBLOGGEN: TV2s egen kongeekspert Kjell Arne Totland stilte spørsmål om Valentino var designeren allerede i mai.

Les også: Slik vil mote-Kjersti se Mette-Marit og Märtha i svenskebryllupet

Ingen overraskelse

Ryktene om at det italienske motehuset hadde fått det ærefulle oppdraget begynte for alvor å svirre da Valentino dukket opp på gjestelisten. Nå er det altså bekreftet, og i morgen får man endelig svar på hvordan kjolen ser ut.

Moteekspert Silje Pedersen er ikke overrasket over valget.

– Prinsesse Madeleine er veldig glad i hans design. Hun har båret hans design på den røde løperen mange ganger, sier Pedersen til TV2.no.

Hun tror prinsessen kan ha valgt noe utenom det vanlige.

– Vi kan kanskje forvente noe spennende og mer sexy. Hun har kanskje ikke like mange regler som sin storesøster kronprinsesse Victoria hadde, tror Pedersen.

Blonder?

Hvordan den spesialsydde brudekjolen ser ut er fortsatt en vel bevart hemmelighet.

– Valentino er jo kjent for mye blonder i sitt design, og vi kommer nok til å se noe helt spesielt i morgen, sier Pedersen.

Motehuset er kjent for sine luksuriøse og eksklusive kjoler, og er også en favoritt hos vår egen Mette-Marit. Det ble grunnlagt av Valentino Garavani i 1962, og har siden det vært synonymt med italiensk eleganse

TV2s kongeekspert, Kjell Arne Totland forklarer at Valentino har tradisjon for å lage vakre, kongelige brudekjoler.

– Valentino lager fantastiske brudekjoler. I 1995 bar prinsesse Marie-Chantal en nydelig kjole, og daværende kronprinsesse Maximas kjole i 2002 var fantastisk, forteller Totland.

Han er litt skuffet over at prinsessen ikke har valgt svensk design.

– Det ville vært en vakker gest til hjemlandet, men Madde er en viljesterk dame som går sine egne veier, sier Kjell

Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill gir hverandre sitt ja i Slottskyrkan i morgen klokken 16.00.