Pressetreff med fotballandslaget. Mohammed Abdellaoue, dagen før fotballandslagets VM kvalifiseringskamp mot Albania. Tommelen opp. (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
Pressetreff med fotballandslaget. Mohammed Abdellaoue, dagen før fotballandslagets VM kvalifiseringskamp mot Albania. Tommelen opp. (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

Moa-agent er i Stuttgart: – Vi er i samtaler

Etter det TV 2 Sporten erfarer blir Mohammed Abdellaoue Stuttgart-spiss.

– Jeg kan bekrefte at jeg er i Stuttgart og at vi er i samtaler. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Mohammed Abdellaoues agent Stig Lillejord på telefon til TV 2 Sporten.

Hannover 96-president Martin Kind bekreftet torsdag at Mohammed Abdellaoue er på vei til VfB Stuttgart. Selv om hans kollega i Stuttgart Fredi Bobic var mer skeptisk.

– Vi vet Abdellaoue vil til VfB, og vi vil oppfylle ønsket hans. Fredi Bobic kan slappe av, sier Kind til Stuttgarter Zeitung.

Klubbene er foreløpig ikke kommet til enighet om en overgangssum, men Stuttgart skal være villig til å betale i underkant av 30 millioner kroner for spissen.

– Stuttgart er en av de store klubbene i Tyskland. Det er en klubb som vant ligaen i 2007, og som har ambisjoner om å komme på topp seks hver eneste sesong. Foran kommende sesong har de klare ambisjoner om å forsterke laget, og de har skiftet ut mange spillere, sier Stig Lillejord til TV 2 Sporten.

– Er andre klubber interessert i Moa?

– Det har jeg ingen kommentar til.

Les også: Lillejord: – Flere klubber vil ha Moa
Les også: – Stuttgart ønsker å hente Moa

29 mål på 80 kamper
Moa kom til Hannover i 2010, og ble en umiddelbar suksess. Men han fikk store deler av forrige sesong ødelagt av skader. Likevel ble det åtte scoringer på 27-åringen.

Totalt har han scoret 29 mål på 80 kamper i Bundesliga.

Går overgangen til Stuttgart i orden, kommer han til en klubb med stolte spisstradisjoner.

Horst Köppel og Dieter Hoeness herjet på 1970-tallet, men den virkelig store er Jürgen Klinsmann.

48-åringen scoret 79 mål på 155 kamper for klubben.

Senere har spisser som Fritz Walter, Fredi Bobic, Mario Gomez og Cacau ledet angrepslinjen i Stuttgart.

Scoringsvegring
Stuttgart endte på en skuffende tolvteplass forrige sesong.

Og det var først og fremst fordi de slet med å finne veien til mål.

De scoret 37 mål på 34 kamper. Bare Augsburg og Greuther Fürth scoret færre i Bundesliga.

Vedad Ibisevic ble toppscorer med 15 mål, men ingen andre angrepsspillere scoret mer enn en gang i løpet av hele sesongen.