Nikita Novikov (Foto: PETER DEJONG, © PDJ AMB**LON**)
Nikita Novikov (Foto: PETER DEJONG, © PDJ AMB**LON**)

Vacansoleil-rytter dopingtatt

Nikita Novikov sier han ikke vet hvordan han fikk stoffet i kroppen.

23-åringen testet positivt for et steroid utenfor konkurranse 17. mai.

Russeren har nå rett til å be om analyse av B-prøven, og saken hans skal ventelig opp til høring i det russiske sykkelforbundet.

Forundret
Novikov kom til Vacansoleil-DCM etter en sterk 2011-sesong, hvor han blant annet vant Slovakia rundt, skriver velonation.com.

– Da jeg snakket med rytteren i går kveld, etter at vi ble informert av UCI, sa han at han ikke visste hvordan han hadde fått stoffet i kroppen, sier lagsjef Daan Luijkx.

Luijkx opplyser at Novikov får sparken om også B-prøven er positiv.

Flere dopingsaker
Dopingsaken kommer svært ubeleilig for Vacansoleil. Det nederlandske laget er på sponsorjakt, men er blitt skjemmet av flere profilerte dopingsaker.

I begynnelsen av mai ble stjernerytteren José Rujano vraket fra Giro d'Italia etter å ha blitt knyttet til en pågående dopingetterforskning. Laget sa den gang at vrakingen var «et føre-var-tiltak».

I fjor valgte laget selv å frikjenne sprinteren Grega Bole etter at slovenernes navn dukket opp i det amerikanske antidopingbyråets sak mot Lance Armstrong. En undersøkelse av Boles biologiske pass skal ikke ha avdekket uregelmessigheter, uttalte Vacansoleil den gang.